Dordtse Ondernemers Vereniging (DOV) bepleit op eigen website ondernemersfonds

27 april 2013
Dordtse Ondernemers Vereniging (DOV) bepleit op eigen website ondernemersfonds

DORDRECHT - De Dordtse Ondernemers Vereniging (DOV) gelooft in een promotiefonds van en voor ondernemers in Dordrecht De vereniging heeft daarover een verklaring gepubliceerd op de eigen website. Samenwerking voor promotie willen ondernemers uit de binnenstad wel maar over de weg en over wat dat kost, zijn de mensen verdeeld. Dat bleek woensdag in gebouw Intree. Ook kantoorhouders maken bezwaren, zo bleek. Ze zien voor zichzelf geen positieve opbrengst, maar moeten wel betalen, aldus verhalen in AD/De Dordtenaar.

De DOV als oudste belangenorganisatie komt nu met een verklaring:

Het plan om met ingang van het jaar 2014 een ondernemersfonds in leven te roepen is nog geen gelopen race. Veel binnenstadsondernemers zien het ‘verplichte’ fonds helemaal niet zitten en vinden een heffing van 250 euro per jaar veel te hoog. Ook is er twijfel over de activiteiten die - dankzij dit fonds - georganiseerd moeten worden.

Namens de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) heeft bestuurslid Anneke Maagdenberg er woensdagavond overigens nadrukkelijk voor gepleit een dergelijk fonds toch in leven te roepen. ,,Wij geloven dat je met elkaar de problemen en uitdagingen van onze mooie stad moet aanpakken. Er waren initiatieven vanuit de winkeliersverenigingen, maar er waren ook winkeliers die geen lid waren van zo’n vereniging, maar wel overal van mee profiteerden. Met andere woorden: wel de lusten, maar niet de lasten. Wij zien een ondernemersfonds als een middel om deze zgn. free-riders de lasten mee te laten dragen met als gevolg dat je meer activiteiten kunt ondernemen omdat je meer geld binnenkrijgt”, aldus Maagdenberg.

Kanttekeningen

Volgens het DOV bestuurslid is deze grootste ondernemersvereniging in Dordrecht daarom in ‘principe’ nog steeds voorstander van zo’n ondernemersfonds, maar plaatst ook de DOV wel enkele kritische kanttekeningen bij het plan. Met name de financiering van het fonds blijkt bij de DOV leden wel de nodige vraagtekens op te roepen. ,,Er is nu een begroting opgezet op basis van het aantal deelnemers en het management van het fonds, maar wij zien liever dat er een jaarplan én een lange termijnplanning wordt opgezet, met daarin alle activiteiten. Op basis daarvan kan dan een begroting worden opgesteld en de bijdrage per onderneming worden vastgesteld”, aldus Maagdenberg. Verder merkte zij op dat het bestuur over het fonds én de organisatie van de activiteiten volgens de DOV in handen moet komen van een aantal ondernemers.

Beter plan

Maagdenberg daagde de tegenstanders van een ondernemersfonds nadrukkelijk uit om met een beter plan te komen. ,,Want met alleen roepen dat we geen ondernemersfonds willen, bereiken we niets. Als u geen ondernemersfonds wil, kan de DOV daar prima mee leven, maar kom dan wél met een alternatief, want met negativiteit en droeftoeteren bereiken we niets. Tenslotte willen we allemaal dat Dordrecht weer een aantrekkelijke stad wordt waarin het goed toeven is en je met plezier naar toe gaat”, aldus Anneke Maagdenberg.

Openingstijden

Tenslotte onderstreepte Maagdenberg namens het DOV bestuur de wens om de winkels ook op zondag open te houden. ,,Maar we vinden wel dat de ondernemers daarin vrijgelaten moeten worden én dat het beleid eenduidig moet zijn. Iedere zondag open, maar als jij als winkelier niet open wil zijn op die dag dan is dat prima. Respecteer echter ook dat een ander dat wél wil”. Maagdenberg spraak vervolgens de hoop uit dat de ondernemers zouden kiezen voor goede onderlinge samenwerking en liet weten dat de DOV als bela

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.