Banenmarkt UWV, Sociale Dienst en Baanbrekend Drechtsteden geslaagd

10 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Banenmarkt UWV, Sociale Dienst en Baanbrekend Drechtsteden geslaagd

DRECHTSTEDEN - Ongeveer 700 werkzoekenden bezochten 9 oktober de banenmarkt in de gebouwen van de Sociale Dienst Drechtsteden en het UWV. Meerdere kandidaten gingen met een afspraak voor een vervolggesprek de deur uit. “Goed bezocht en goede respons van de kandidaten,” aldus een van de aanwezige werkgevers.

De banenmarkt maakt onderdeel uit van de werk3daagse van het UWV en wordt op verschillende plekken in het land in samenwerking met gemeenten georganiseerd.

In de Drechtsteden kregen 700 werkzoekenden een persoonlijke uitnodiging om op 9 oktober kennis te maken met bedrijven uit de regio. Bouw, logistiek, techniek, zakelijke dienstverlening en productie waren vertegenwoordigd. Allemaal bedrijven die op dit moment vacatures hebben. Daarnaast waren ook Leren & Werken Drechtsteden en verschillende uitzendbureaus vertegenwoordigd.

Nieuwe banen
De banenmarkt werd geopend door regionaal portefeuillehouder werk en inkomen Bert van de Burgt: “De Drechtsteden willen zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen. Wij werken hiervoor nauw samen met bedrijven en maatschappelijke instellingen in onze regio om nieuwe banen en opleidingsplekken te creëren. Op deze banenmarkt kunnen werkzoekenden en werkgevers rechtstreeks kennis maken met elkaar. Zo komen ze met elkaar in gesprek over wat ze voor elkaar kunnen betekenen.”

Investeren
Er is veel geïnvesteerd in de banenmarkt. Kandidaten zijn persoonlijk uitgenodigd waarbij goed is gekeken naar de matchkans tussen aanwezige bedrijven en achtergrond van de kandidaten. Een deel van de kandidaten werd in de gelegenheid gesteld een paar dagen voorafgaand aan de banenbeurs een aantal workshops rond solliciteren te volgen. Ook waren er tijdens de markt medewerkers aanwezig die op verzoek een CV-scan uitvoerden. Handig voor kandidaten die een second opinion over hun CV wilden horen.

Verplicht karakter
Al die voorbereidingen en mogelijkheden waren niet vrijblijvend. Voor genodigde kandidaten die ingeschreven staan bij de Sociale Dienst Drechtsteden was de banenmarkt verplicht. Mensen die niet verschenen zijn, worden nagebeld en lopen – zonder goede reden om verstek te laten gaan – het risico dat hun uitkering wordt stopgezet. Begin van de middag lag het opkomstpercentage rond de 65%, wat tot een goedgevulde ruimte leidde, maar met nog voldoende mogelijkheid om één-op-één gesprekken te voeren.

Kans geven
Rob Laurens, directeur van Datacom, was positief over de motivatie van de meeste kandidaten. “Er zaten zeker mensen tussen waar ik wel mee verder wil,” aldus Laurens. “Wij hebben hier al eerder gestaan tijdens een beurs en ik moet zeggen dat de respons die we vandaag krijgen een stuk beter is dan toen.” Datacom biedt kandidaten een werk-leertraject aan, waarbij men wordt opgeleid tot glasvezelmonteur. “Ik vind het belangrijk om mensen een kans te geven. Er zijn voldoende mensen die op het moment geen baan hebben, maar dolgraag willen werken. Daar moet je iets mee doen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.