Feestelijk voorleesontbijt met Ópa Bert' bij Bambino Kanjers & Co

10 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Feestelijk voorleesontbijt met Ópa Bert' bij Bambino Kanjers & Co

DORDRECHT - Donderdagochtend 9 oktober was het feest bij Bambino Kanjers&Co. De kinderen konden genieten van een gezellig voorleesontbijt in het teken van de Christelijke Kinderboekenmaand. Aandachtig luisterden ze naar het verhaal dat werd verteld door wethouder Bert van de Burgt.

Alles stond klaar voor een vrolijk feest: de slingers, de glazen en natuurlijk de lekkere broodjes met vlaggetjes erop. Maar daar hadden de kinderen nog geen oog voor. Ze luisterden aandachtig naar wat die interessante meneer te vertellen had. ‘Opa Bert’, zo stelde Bert van de Burgt zich aan de
kinderen voor. Als een ervaren voorlezer, las hij de kinderen voor uit het boek ‘Schaap 507’. Het zorgde voor een ontspannen en gezellige sfeer.

Het boek ‘Schaap 507’ gaat over een schaap zonder naam die ontdekt dat hij belangrijk en uniek is. In het boek krijgt hij zelfs een naam van de herder. Tijdens het voorlezen kwam RTV Dordrecht langs om het kleine feestje op film vast te leggen. De wethouder vertelde hen over zijn motivatie om de
kinderen voor te lezen: ‘Het is fijn om aan kinderen de boodschap door te mogen geven dat ze bij Jezus de Goede Herder mogen horen. Ook hierin mogen we dichtbij onze identiteit blijven’.

De ontwikkeling van het kind heeft bij Bambino Christelijke Kindercentra hoge prioriteit. De taal- en leesontwikkeling maken daarom een groot onderdeel uit van de voorschoolse educatie die Bambino aan de kinderen biedt. Ineke Linssen is directeur van Bambino en vertelt over het positieve effect van
verhalen vertellen: “Jonge kinderen zijn dol op verhalen. Ze beleven de verhalen mee door hun levendige fantasie. Het vergroot tevens taalbegrip en de woordenschat. Er kan niet genoeg worden voorgelezen, op Bambino en thuis.”

In oktober houdt Bambino Open Huis op al haar locaties. Bent u op zoek naar kinderopvang? U bent van harte welkom om bij de locaties langs te komen. Kijk voor meer informatie op de website: www.bambino-kinderopvang.nl. Bambino biedt dagopvang en buitenschoolse opvang op verschillende locaties in Dordrecht en heeft een peuterspeelzaal. Er wordt gestreefd naar kwaliteit, plezier, veiligheid en een stimulerende omgeving voor kinderen. Bambino biedt de kinderen liefdevolle zorg en helpt hen in hun persoonlijke ontwikkeling vanuit christelijk perspectief. Zo krijgen ze een sterke basis mee voor hun leven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.