Webcams voor file-info rond Dordtse Kil III

10 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Webcams voor file-info rond Dordtse Kil III

DORDRECHT - Sinds deze week kunnen medewerkers van de bedrijven op Dordtse Kil III vanaf hun werkplek via de computer of hun mobieltje gemakkelijk zien hoe druk het is op de snelwegen rond het bedrijventerrein.

Vier camera’s, waarvan drie op het nieuwe Van der Valk hotel, en een camera op de kruising van bedrijvenpark Kil III met de weg naar de Kiltunnel laten permanent zien wat de verkeersdrukte is op de kruising A16 -  N3 ter hoogte van de Kiltunnel.
Via de website FilecamDrechtsteden.nl zijn de beelden over dit knooppunt te zien. En op de site staat een instructie over hoe de gratis app voor mobieltje of tablet kan worden geïnstalleerd.

,,Met dit systeem kunnen mensen al vanachter hun bureau zien of het verstandig om naar huis te gaan of dat het vanwege de drukte op de snelwegen rond dit gebied slimmer is om wat langer door te werken’’,  aldus Ad van den Berg van ParkTrust.

De parkmanager op Dordtse Kil III kent de irritatie  van medewerkers die in de spits regelmatig te maken hebben met files op dit knooppunt van wegen aan de westkant van Dordrecht. ,,Door de webcams te raadplegen kunnen mensen zelf beslissen of ze de auto instappen of een beter moment afwachten.’’
De investering voor de camera’s wordt betaald door de Vereniging van eigenaren van Kil III en door de provincie Zuid-Holland. De provincie steunt het initiatief omdat dit project aansluit bij haar beleid om het rijden in de spits te beperken.

Ad van den Berg is ervan overtuigd dat niet alleen de mensen van Kil III de beelden van de webcams zullen bekijken. ,,Ook mensen van omliggende bedrijventerreinen, forensen die richting de Hoeksche Waard rijden, zijn blij met ons initiatief’’, zegt hij.
Meer informatie op de website FilecamDrechtsteden.nl of bij Ad van den Berg van ParkTrust tel. 06 -51156211.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.