Amega en Gebr. de Koning winnen Vaartmakers Awards

13 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Amega en Gebr. de Koning winnen Vaartmakers Awards

DRECHTSTEDEN - De Vaartmakers Awards zijn bedoeld voor bedrijven die werknemers of anderen in de Drechtsteden inspireren tot bewust reisgedrag en alternatieve vormen van vervoer. Winnaar in de categorie organisaties tot 150 medewerker is Gebr. de Koning uit Papendrecht. Andere genomineerden in deze categorie waren EGM Architecten en Dutch Industrial Safety Consultants (Disc). In de categorie grote organisaties ging de award naar Amega. In deze categorie waren ook Koninklijke IHC en het Albert Schweitzer Ziekenhuis genomineerd. De awards werden uitgereikt door regionaal portefeuillehouder Hans Tanis (Drechtsteden) en Gert Jongeneel (bestuurslid Werkgevers Drechtsteden). Zij vormden ook de jury van de Vaartmakers Awards.

Gebr. de Koning
De jury roemt Gebr. De Koning vanwege de aandacht die het bedrijf in de grond-, weg-, en waterbouw besteedt aan duurzame mobiliteit. Gebr. De Koning verduurzaamt haar wagenpark en zet de meest duurzame voertuigen in richting de bouwplaats. Ook probeert het bedrijf zakelijke kilometers terug te
dringen door medewerkers te laten carpoolen en te overleggen via videoconferencing. Daarnaast wordt door Gebr. De Koning voor medewerkers een mobiliteitsbudget opgezet om een gedragsverandering te realiseren en stimuleert het bedrijf medewerkers zoveel als mogelijk naar het werk te fietsen.

Amega
Bij dit moederbedrijf van organisaties in de automotive branche draait alles om auto’s. De jury vindt het bijzonder positief dat het echter niet draait om meer auto’s en meer kilometers. Amega adviseert klanten om reizen te vermijden, noodzakelijke kilometers duurzaam af te leggen en het wagenpark duurzaam te onderhouden. De medewerkers zijn getraind om goed te adviseren over duurzame mobiliteit. Ook heeft Amega elektrische leenfietsen voor klanten geïntroduceerd. En stimuleert zij de eigen medewerkers ook om vaker te fietsen. Onder andere met een fietsenplan en door geen reiskosten te vergoeden voor korte autoritten.

Vaartmakers
Het is de eerste keer dat de Vaartmakers Awards zijn uitgereikt. De awards zijn onderdeel van het project Vaartmakers dat een initiatief is van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Provincie Zuid-Holland, Drechtsteden, Mobiliteitsplatform en Werkgevers Drechtsteden. Vaartmakers zet zich in voor de bereikbaarheid van de Drechtsteden. Zo ondersteunt Vaartmakers werkgevers bij het veranderen van het reisgedrag van werknemers, door bijvoorbeeld het verstrekken van een financiële bijdrage voor fietsstimulering en het uitvoeren van gratis mobiliteitsscans om inzicht te krijgen in het reisgedrag van
medewerkers.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.