Crowdfundingactie 'Een schoorsteen voor De Holland' verloopt succesvol

16 september 2014
Crowdfundingactie 'Een schoorsteen voor De Holland' verloopt succesvol

DORDRECHT - Op de helft. Van de ruim 400 straatnaamborden die het museum begin maart heeft ontvangen van de gemeente Dordrecht om te veilen, is al meer dan de helft verkocht. De actie verloopt succesvol; het beoogde bedrag voor het terugplaatsen van de schoorsteen op gebouw De Holland is al voor 50% opgehaald.

Het Nationaal Onderwijsmuseum kan nu de eerste stappen zetten voor de verdere ontwikkeling van een schoorsteen op gebouw De Holland. Het museum wil alle donateurs, sponsors en betrokkenen enorm bedanken voor de steun die het tot nu toe al mocht ontvangen! Het museum gaat het museum gemotiveerd verder, zegt Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum: ‘we zijn goed op weg en gaan door tot we het benodigde bedrag verzameld hebben om het gebouw compleet met de schoorsteen terug te kunnen geven aan de inwoners van Dordrecht.’

Veilingen online en op locatie
In de komende periode veilt het museum nog meer straatnaamborden voor het goede doel via de website www.biedopeenbord.nl. Van sommige straten is nog maar een enkel bord beschikbaar; onder meer het  Augustijnenkamp, de Lijnbaan, het Melkpoortje en de Wijnstraat zijn erg gewild. Daarnaast organiseert het museum veilingen op locatie zoals tijdens de Pop Up Markt op zondag 28 september. Ook blijft het mogelijk om te doneren via de website van het museum.

Dit najaar volgt nog een tweede serie van 400 borden uit de 19e eeuwse schil. Het is mogelijk om bericht te ontvangen als een straatnaambord van uw voorkeur geveild wordt.

Kijk voor meer informatie op www.onderwijsmuseum.nl of bied mee via www.biedopeenbord.nl.

Afbeelding: De Holland weer compleet, fotografie en bewerking Zock Design.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.