Dordtse Doorpakkers zijn helden van de stad

16 oktober 2014 door Eva Baars
Dordtse Doorpakkers zijn helden van de stad

DORDRECHT - Donderdagmiddag 16 oktober vond het Dordt Schooncafé plaats. Deze jaarlijkse bijeenkomst zet Dordtenaren die vrijwillig zwerfvuil ruimen, Dordtse Doorpakkers, in het zonnetje en behandelt daarnaast een interessant thema, ditmaal de afvalpakkende hondenbezitter. Onder leiding van Kees Thies ging ook wethouder Rinette Reynvaan het gesprek met de Doorpakkers aan.

De Dordtse Doorpakker is enthousiast, gedreven, heeft hart voor de stad en varieert in leeftijd van 7 tot 82 jaar oud. Dat is de conclusie die getrokken kan worden na afloop van het goedbezochte Dordt Schooncafé. Onder leiding van columnist Kees Thies gingen de Doorpakkers het gesprek met elkaar aan waarbij lastige onderwerpen niet gemeden werden. Het betalen van minder hondenbelasting als men ook zwerfvuil ruimt was een van de onderwerpen die tijdens de discussie behandeld werd maar ook het aanspreken van vervuilende jeugd werd besproken. Beide onderwerpen konden zowel op bijval als kritiek rekenen. Wethouder Reynvaan gaf naar aanleiding daarvan de Doorpakkers nog een advies mee: ‘Wijs niet teveel naar anderen maar ga samen aan de slag en laat u zien. Een schone stad, daar zijn wij allemaal verantwoordelijk voor’. De wethouder kreeg afsluitend door Kees Thies als allereerste het Dordtse Doorpakkers speldje opgespeld. De columnist, boegbeeld van de campagne, nam daarna trots het tweede speldje in ontvangst. Alle aanwezigen kregen daarna ook hun eigen speldje uitgereikt, een blijk van waardering vanuit Weizigt maar vanuit de Doorpakkers ook een statement: ‘Ik ben een Dordtse Doorpakker en daar ben ik trots op!’.

Inmiddels mogen al 275 Dordtenaren zich Dordtse Doorpakker noemen. Zij zijn in de gehele stad actief en zorgen samen voor een steeds schoner wordend Dordrecht. Wilt u zich ook aansluiten? Haal dan uw gratis afvalgrijper bij het Informatiepunt op de Stadsboerderij van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Het punt is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie en tips kijkt u op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.