Het Biesbosch Museum gaat op 26 oktober sluiten

16 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Het Biesbosch Museum gaat op 26 oktober sluiten

DORDRECHT - Het Biesbosch Museum gaat op 26 oktober sluiten om in juni 2015 geheel vernieuwd als Biesbosch MuseumEiland te openen.

Op 25 en 26 oktober hebben mensne nog de mogelijkheid om afscheid te nemen van het oude Biesbosch Museum. De toegang is gratis en wie wil kan gratis meevaren met de elektrische fluisterboten. Bovendien is er dan al kennis maken met de contouren van het Biesbosch Museumeiland. Het Biesbosch MuseumEiland ontstaat door het project Noordwaard in het kader van Ruimte voor de Rivier.

Vanaf 27 ktober gaat gewerkt worden aan de realisatie van het Biesbosch MuseumEiland. Het uitgangspunt is dat de bestaande bebouwing behouden blijft, maar dat er een uitbreiding gerealiseerd wordt die het gebouw anderhalf maal zo groot maakt. Het biedt dan ruimte aan het museum, een multifunctionele bezoekersruimte, horeca en kantoren voor het museum, Staatsbosbeheer en het Parkschap de Biesbosch.

Biesbosch Beleving
Op het MuseumEiland wordt de Biesbosch Beleving gerealiseerd. Een schaalmodel van de Biesbosch met polders, dijken en stromen maakt de waterhuishoudkundige werking en het belang van dit gebied inzichtelijk. De Biesbosch Beleving fungeert als kinderspeelplaats en als educatiemiddel.

Voor wie belangstelling heeft, is er dus een unieke kans om nog het oude Biesbosch Museum te bezoeken en kennis te maken met de ontwikkelingen in de Noordwaard. En om te kijken hoe het Biesbosch MuseumEiland er in 2015 uit zal zien.

www.biesboschmuseumeiland.nl

Het Biesbosch Museum ligt diep in De Biesbosch, ongeveer twaalf kilometer voorbij Werkendam. Neem op de A-27 (Utrecht-Breda) de afslag Werkendam of steek vanuit Dordrecht met de pont bij de Kop van 't Land de Nieuwe Merwede over. Volg dan de borden 'Biesboschmuseum'.

->-> Let op: De fietsbrug naar de polder Maltha is niet meer in gebruik. Het is niet meer mogelijk vanaf het museum naar deze polder te wandelen of te fietsen. Er kan NIET gefietst worden in de Noordwaard m.u.v. de Bandijk en de Hilweg en het Steurgat met een stukje Galeiweg naar het pontje Steur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.