Stem op een van de genomineerden van de Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden

17 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Stem op een van de genomineerden van de Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden

DRECHTSTEDEN -  Fairtrade Gemeente Dordrecht organiseert dit jaar in samenwerking met Rabobank Drechtsteden voor de vierde maal de Rabo Duurzaamheidsaward.  Met deze wedstrijd wil de organisatie dat duurzaamheidsinitiatieven en resultaten in de Drechtsteden zichtbaar worden en inspireren. De jury selecteerde eerder uit de 22 aanmeldingen 7 duurzame bedrijfsideeën. U kunt nu uw stem uitbrengen!
 
Uiteenlopende groep genomineerden
De genomineerden zijn Talamini-gelato BV, E-nnovatie.nl, Textielfabrique, H-EERLIJK, een samenwerking tussen De Heerlijkheid van Papendrecht en Imkerij & Educatie Ronald van Doesburg, Ev2go en Vormdrift BV. Het zijn uiteenlopende ideeën, van een bureau met fiets waarbij je zelf energie kunt opwekken voor bijvoorbeeld je laptop, het leasen van elektrisch vervoer, een bijen- en insecten educatiehal, een totaalconcept op het gebied van duurzame textiel, slimme LED verlichting in garages, hergebruik van koelwater en energiebesparing op de koel- en vriescellen tot aan duurzame gezonde kant- en klaar maaltijden.

Uw stem is geld waard
Vanaf 20 oktober tot 14 november kan het publiek stemmen op een van de genomineerden via www.dordtduurzaam.nl. Op deze stempagina is tevens meer informatie te vinden over de genomineerden. Elke stem is 5 euro waard tot een maximumbedrag van 2.500 euro. Dit bedrag is bestemd om het plan daadwerkelijk uit te voeren of het een zetje te geven. De drie bedrijven met de meeste stemmen gaan door voor de titel winnaar Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden 2014.

Verrassende finale
Tijdens de slotbijeenkomst op donderdag 20 november in de Duurzaamheidsfabriek worden de drie finalisten en een wildcard voorgeleid aan de jury. De vier bedrijven presenteren nogmaals hun idee, waarop de jury kritische vragen stelt in de vorm van een Dragons´ Den. De jury kiest vervolgens de winnaar. De finale wordt omkleed met een inspirerend programma. Voor de genomineerden wordt een #Durftevragen sessie georganiseerd om hen een extra zetje te geven. Spreker Erik van den Oord, mede auteur van het boek Nieuwe Business Modellen, vertelt over nieuwe kansen voor bedrijven rondom ontwikkelingen van de circulaire en deeleconomie. Meer informatie en aanmelden voor de finale via www.fairtradegemeentedordrecht.nl.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.