Netwerken helpt jongeren sneller aan een baan

21 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Netwerken helpt jongeren sneller aan een baan

DRECHTSTEDEN - In het kader van de aanpak Jeugdwerkloosheid worden regelmatig Meet & Greet bijeenkomsten gehouden. Tijdens de laatste bijeenkomst op 23 september was ook Hawar van het DreamTeam Papendrecht aanwezig. Na een lange periode van werkloosheid heeft hij daar zijn droombaan gevonden. Dinsdag 14 oktober is hij gestart.

Het Leer- werkloket Drechtsteden organiseert regelmatig Meet & Greet bijeenkomsten in het kader van de aanpak Jeugdwerkloosheid. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen jongeren in een ongedwongen sfeer praten met verschillende organisaties en professionals; een prima gelegenheid om te netwerken. Bij de vorige Meet & Greet in Sliedrecht had een jongere van het DreamTeam tijdens het netwerken direct een klik met een ondernemer. De klik was zodanig, dat hij ter plekke een baan aangeboden kreeg. Dit keer was Hawar lid van het DreamTeam Papendrecht de gelukkige.

Hawar was al heel lang werkloos. Hij doet vrijwilligerswerk bij jeugdclub Interval in Papendrecht en is aspirant raadslid.Tijdens een Meet & Greet heeft hij gesproken met Konekto. Zij hebben hem begeleid bij zijn sollicitatie. Dinsdag 14 oktober is hij gestart als projectmanager bij Vluchtelingenwerk Zuidvleugel.
Hawar is lid van het DreamTeam Papendrecht. Het Dreamteam (concept IZI Solutions) is één van de projecten om de jeugdwerkloosheid in de regio aan te pakken. Deze teams zijn onderdeel van het Regionaal Actieplan Drechtsteden benutten talent. Jongeren in een DreamTeam worden ingezet als rolmodel voor andere jongeren en dienen als klankbord voor vraagstukken met betrekking tot de arbeidsmarkt versus jongeren.

Bij het vinden van een baan is het hebben van relaties en een goed netwerk van enorm belang. Ga actief op zoek en gebruik je netwerk is de boodschap aan werklozen. Mirjam Sterk Ambassadeur aanpak Jeugdwerkloosheid benadrukte dat nog eens tijdens de laatste Meet & Greet bijeenkomst in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.