Zeven Miljoen depositos bij Landsbanki volledig terug

21 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Zeven Miljoen depositos bij Landsbanki volledig terug

DRECHTSTEDEN - Verschillende gemeenten, waaronder Dordrecht, waren in oktober 2011, erg blij met een uitspraak van de Hoge Raad in IJsland. Die had toen namelijk besloten, dat zij het geld van hun deposito's die ze hadden uitstaan bij de failliete bank Landsbanki, terug zouden krijgen.

Dordrecht had voor zeven miljoen uitstaan bij de bank. De Hoge Raad van IJsland had beslist dat de Nederlandse gemeenten en ook de provincie Noord-Holland bij voorrang uit de failliete boedel moesten worden betaald.

Grote banken en obligatiehouders hadden in een rechtszaak eerder de voorkeurspositie van de depositohouders betwist.

Wethouder André Flach twitterde vanochtend het volgende: "Mooi nieuws voor de Drechtsteden. De 7 miljoen euro die in IJsland was weggezet bij Landsbanki is volledig terug......"

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.