Ontvangst delegaties Recklinghaunsen en Varna

23 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Ontvangst delegaties Recklinghaunsen en Varna

DORDRECHT - Op zaterdag 25 oktober 2014 wordt de iconententoonstelling geopend in het Dordrechts Museum.De iconententoonstelling is samengesteld uit werken van het Ikonenmuseum in Recklinghausen (Duitsland) en het Archeologisch Varna (Bulgarije).

Daaraan voorafgaand vindt een ontmoeting plaats met Dordrecht. Tijdens deze dag ondertekenen Recklinghausen en Dordrecht vanwege hun 40-jarige jumelage een acte van herbevestiging. Dordrecht heeft een stedenbandrelatie met zowel Recklinghausen als Varna.

40-jarige jumelage
De aanleiding voor de komst van de gemeenteraad van Recklinghausen en de Iconententoonstelling is de 40-jarige vriendschapsrelatie tussen Recklinghausen en Dordrecht. De stedenbandrelatie is sinds 1974 met perioden meer en minder intensief geweest, maar kenmerkt zich altijd tot een hechte vriendschap tussen de twee steden. Niet alleen op bestuurlijk niveau. Maar vooral tussen bewoners, verenigingen en allerlei lokale organisaties. De invulling van de jumelage heeft in de loop der jaren wel een ander karakter gekregen. Op dit moment is de relatie zakelijker en op inhoud vindt men elkaar via kennisoverdracht en bijvoorbeeld cultuuruitingen. Waar de iconententoonstelling een resultante van is. De acte van Herbevestiging wordt om 15.30 uur getekend in het Dordrechts Museum voorafgaand aan de opening van de Iconententoonstelling.

Ontvangst van het college B&W
Daaraan voorafgaand zal om 11.30 uur het college van B&W in het Stadhuis de gemeenteraad (inclusief commissieleden) en het college van B&W van Recklinghausen ontmoeten. Daarbij zijn ook aanwezig de (plv)ambassadeur van Bulgarije en Duitsland en de loco-burgemeester van Varna in Bulgarije. Na de ontvangst gaat iedereen aan het werk. Er worden workshops aangeboden over bijvoorbeeld watermanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Iconententoonstelling
De bijzondere Iconententoonstelling Wonderen van Licht wordt om 15.30 uur geopend in het Dordrechts Museum. Het museum zal hier zelf een persuitnodiging met toelichting over uitdoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.