Oud-raadslid Groen Links Inge Stevens verder in de fractie PvdA Dordrecht

24 oktober 2014

DORDRECHT - Inge Stevens, eens gemeenteraadslid voor Groen Links in de raad van Dordrecht, keert  terug in de politieke arena. Ze wordt commissielid voor de fractie van de PvdA.  Ze stond op de kandidatenlijst van de PvdA voor de verkiezingen van 2014. De gemeenteraad zal haar voor de rest van de zittingsduur van de raad tot 2018 benoemen tot lid van de adviescommissie van de raad. Inge is daarmee in de volksmond een schaduw raadslid.

 

 

Inge Stevens noemde als punten, die op haar politiek van toepassing zIjn:

Zorg
In iedere wijk een zorgcentrum waar mensen makkelijk binnen kunnen stappen. Een zorgcentrum waar met jou wordt meegedacht en waar je je eigen verantwoordelijkheid houdt.

Veiligheid van het kind
Kinderen en jongeren moeten veilig opgroeien in hun eigen omgeving. In sommige gevallen is dit niet mogelijk en moet jeugdzorg ingrijpen. Als dit bekent dat het kind tijdelijk uit huis geplaatst wordt moet dit, indien mogelijk, in eigen omgeving.

Armoede
Kinderen die opgroeien in armoede hebben extra ondersteuning nodig. Voor deze groep kinderen kan deelname aan sport, cultuur of kunst een middel zijn om verder te komen. Wanneer ouders dit niet kunnen betalen kan er een beroep worden gedaan op stichting Leergeld.

Werk
Werk is inkomen en geeft de nodige sociale contacten. Daarom wil ik extra ondersteuning voor jongeren en 50 plussers die moeilijk aan het werk komen.
 

Email: inge@ingestevens.nl

De gemeenteraad zal haar benoeming aanstaande dinsdag aftikken. Meer punten in de agenda van de raad zijn:

De VOORZITTER van de GEMEENTERAAD van DORDRECHT roept hierbij de leden op tot de VERGADERING van de RAAD die op dinsdag 28 oktober 2014 in de RAADZAAL van het STADHUIS zal worden gehouden, aanvang 14.00 uur

De VOORZITTER van de GEMEENTERAAD van DORDRECHT

A.A.M. Brok 

 

Benoemingen / Aanwijzingen

3

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.