Tickets voor EK Shorttrack in Dordrecht nu te koop

24 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Tickets voor EK Shorttrack in Dordrecht nu te koop

DORDRECHT - De Sportboulevard in Dordrecht is van 23 tot en met 25 januari 2015 het decor van het EK Shorttrack. Vanaf deze week is het mogelijk om online tickets voor het evenement te bestellen.

In 2012 maakte Dordrecht kennis met shorttrack. Tijdens de World Cup finale in de Sportboulevard kregen bezoekers een mix van topsport, entertainment en show voorgeschoteld.

Komende winter is de Sportboulevard opnieuw gastheer van een groot internationaal shorttrack evenement. Eind januari komen de beste shorttrackers van Europa naar Dordrecht voor het Europees Kampioenschap.

Oud-shorttracker en toernooidirecteur van het EK Cees Juffermans kijkt nu al uit naar het evenement. ‘In 2012 hebben we tijdens de World Cup finale in Dordrecht aan Nederland laten zien hoe spectaculair shorttrack is. Het is een sport waar voortdurend wat gebeurt, zowel op het ijs als qua entertainment naast de baan. Sindsdien is de belangstelling voor shorttrack in Nederland hard gegroeid. De successen van de Nederlandse rijders in de voorbije seizoenen hebben daar enorm aan bijgedragen.’

Bij de Olympische Spelen van Sochi behaalde Sjinkie Knegt als eerste Nederlander een shorttrackmedaille met brons op de 1000 meter. Minder dan een maand later werd de Nederlandse mannenploeg wereldkampioen op de aflossing. Bij de vrouwen werd Jorien ter Mors vorig seizoen voor het eerst

Europees kampioen.
Voor het EK in Dordrecht gelden de Nederlandse mannen en vrouwen opnieuw als favorieten voor eremetaal op zowel de individuele nummers, als met het team op de aflossing.

Ticketverkoop gestart
Deze week is de verkoop van tickets gestart. Toernooidirecteur Cees Juffermans: ‘We gaan op alle dagen uit van een uitverkocht stadion. Iedereen die afgelopen jaar naar shorttrack heeft gekeken bij de Olympische Spelen en het WK heeft kunnen zien hoe gaaf deze sport is. Op televisie is het prachtig, maar om Jorien en Sjinkie en de andere toppers in levende lijve aan het werk te zien, is helemaal een ervaring.’

Tickets voor het EK Shorttrack in Dordrecht zijn te bestellen via www.schaatsen.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.