Dordt Centraal gaat nog meer de wijken van Dordrecht in met speciale bladen

24 oktober 2014
Dordt Centraal gaat nog meer de wijken van Dordrecht in met speciale bladen

DORDRECHT – Dordt Centraal komt met meer wijkmagazines. Krispijn is na Reeland en Sterrenburg de derde wijk, die met een speciaal blad wordt benaderd. Dordt Centraal meldt dit vandaag in de eigen uitgave. Het media bedrijf van Piet van Westen wil zo ook de lezers om de hoek met eigen informatie benaderen. Daarbij wordt gedacht aan een verschijning vier keer per jaar.

Van Westen is in Dordrecht een bekende media ondernemer. Hij begon als vertegenwoordiger bij George Grooteboer en Henny Goudt, die samen met de Stem van Dordt de markt opgingen. Daarvoor hadden Grooteboer en Goudt gewerkt voor BV De Dordtenaar dat zowel een dagblad uitgaf als een aantal weekbladen.  De Drechtstreek kwam als huis aan huis blad eerst alleen bij niet abonnees van het dagblad De Dordtenaar in de bus, maar dat veranderde met de komst van de Woensdag.

BV De Dordtenaar nam in de jaren negentig van de vorige eeuw de Stem van Dordt weer over als tweede huis aan huis titel over naast de Woensdag. Op een gegeven moment stopte De Dordtenaar met de woensdag en besloot op het zogeheten Dagbladformaat met de Stem van Dordt door te gaan.

Uit een onderzoek bleek dat veertig procent van de markt juist een weekendkrant wel zag zitten. BV De Dordtenaar stapte niet op dat moment in het gat in de markt en hield vast aan het dagbladformaat. Piet van Westen ontdekte toen dat er dus ook een duidelijk markt was voor een huis aan huis blad op het weekend formaat. Hij stak zijn nek er ook voor uit en ging voor zichzelf beginnen.

Inmiddels maakt hij al jaren Dordt Centraal tot een succes. Naast een verschijning twee keer per week op papier heeft hij een nieuws portaal in de markt gezet. Daarop zijn ook soms filmpjes te zien.

De media markt, die in november in 225 jaar geschiedenis staat, in Dordrecht,  is intussen wel drastisch veranderd. Het dagblad heet nu Ad De Dordtenaar met overigens weer meer activiteiten op internet. Dat is makkelijk te vinden via de woorden AD en Dordrecht op google. Daarnaast is de Stem van Dordt nog steeds een veel gelezen uitgave. Dordt NU en Merwesteyn zijn titels die tot de historie behoren net zoals Woensdag en het Nieuwsblad voor Dordrecht Zuid. Met name die laatste uitgave lijkt een beetje op de wijkaanpak, die Piet van Westen verder aan het uitbouwen is.

Dordt Centraal verschijnt overigens op woensdag ook in regio plaatsen zoals Zwijndrecht en Papendrecht om een hogere dekking te kunnen aanbieden aan de adverteerders. Op vrijdag wordt alleen in Dordrecht bezorgd.

 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.