Gezonde spieren zijn goud waard gebleken in de nacht van 25 op 26 oktober 2014

27 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Gezonde spieren zijn goud waard gebleken in de nacht van 25 op 26 oktober 2014

DORDRECHT - Op meer dan 150 locaties in heel Nederland is er door duizenden mensen gesport voor kinderen met een spierziekte, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Spieren voor Spieren. In Utrecht maakte oud-voetballer Ronald de Boer aan het eind van de nacht de voorlopige opbrengst van € 319.600,- bekend. Dit bedrag zal de komende dagen nog verder oplopen omdat er op de verschillende locaties nog steeds geld binnenkomt.
 
Wintertijd Challenge bij de Sportboulevard Dordrecht
Optisport heeft met 36 deelnemende sportaccommodaties in het land ruim € 50.000 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren. Met diverse sporten en activiteiten is een fantastische prestatie neergezet, zo werd er o.a. gedanst, geschaatst, gezwommen en hardgelopen om geld in te zamelen. In de Sportboulevard Dordrecht werd door 8 enthousiaste deelnemers een mooi totaalbedrag van € 2.930 bij elkaar gezwommen. Onze ambassadeurs Laura, Tim en Vera Hartog zijn tot het uiterste gegaan om hun doel te bereiken. Een super prestatie! Kortom, een geslaagde sportnacht voor het goede doel.
 
Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte
De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend, fondsenwervend sportevenement van Stichting  Spieren voor Spieren. Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat, in het uur dat de wintertijd

ingaat en de klok wordt teruggezet, er op diverse locaties in Nederland wordt hardgelopen,  gezwommen, gefietst, gezeild en verschillende andere vormen van sport beoefend worden. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen. Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de ruim 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Deze bijdrage is hard nodig want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte.
 
Stichting Spieren voor Spieren
De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex)topsporters de doelstellingen van de Stichting. Spieren voor Spieren zet de opbrengsten van fondsenwervende activiteiten snel en effectief in ten behoeve van  onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte. Meer informatie over Spieren voor Spieren is te vinden op www.spierenvoorspieren.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.