Koreaanse delegatie bezocht Dordrecht

27 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Koreaanse delegatie bezocht Dordrecht

DORDRECHT - Deze week brachten 16 leden van het Seoul Metropolitan Government een tweedaags bezoek aan de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en Dordrecht. Bij het bezoek aan de Veiligheidsregio werd onder meer ingegaan werd op de organisatie van de crisisbeheersing in Nederland en de methode voor risicobeheersing zoals ontwikkeld in de Europese projecten MiSRaR en Prisma waar de Veiligheidsregio de trekker van was.

Naast het bezoek aan de Veiligheidsregio werd een bezoek gebracht aan het Falcktrainingscentrum in Dordrecht, gevestigd in Dordtse Kil III. Dit trainingscentrum, een samenwerkingsverband tussen de Veiligheidsregio en Falck, behoort tot de modernste van Europa.

De tweede dag werd de delegatie op het Stadhuis ontvangen door de heer A.M.M. Brok, burgemeester van Dordrecht. Daar werd de delegatie een beeld geschetst over hoe in Dordrecht wordt omgegaan met de problematiek rond hoogwater en er werd ook ingegaan op de Nederlandse aanpak zoals vastgelegd in het Deltaprogramma.

Het bezoek vond plaats in het kader van een achtdaagse training Urban Safety & Disaster Management, georganiseerd door de Franse “Ecole Nationale d’Administration” (ENA).De eerste zes trainingsdagen vonden plaats in Parijs. De training werd afgesloten in Dordrecht.

Binnenkort brengt opnieuw een 17 man tellende delegatie van de Governor's Association of Korea een bezoek aan de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.