Inloophuis Helianthus enorm blij met opbrengst Hans den Ouden Marathon

05 november 2014 door Hennie van der Zouw
Inloophuis Helianthus enorm blij met opbrengst Hans den Ouden Marathon

DORDRECHT - Het bestuur van Inloophuis Helianthus in Dordrecht, voor kankerpatiënten en hun naasten, dankt de Stichting Hans den Ouden Marathon heel hartelijk voor de geweldige donatie van 73.000 euro, die het gevolg is van het muziekevenement. Speciale dank gaat uit naar Hans den Ouden zelf, het bestuur, de vrijwilligers en allen die dit succes mede mogelijk hebben gemaakt.

De fantastische organisatie van de muziekmarathon in Oud-Alblas heeft naast het mooie geldbedrag ook veel aandacht aan het goede doel gegeven. Voorzitter Jan Trapman van Helianthus: “Wij hopen dat door deze reclame veel mensen de komende periode het Inloophuis een bezoek brengen. Wanneer het aantal bezoekers toeneemt gaan we ook het aantal activiteiten als het aantal dagdelen dat het Inloophuis open is verder uitbreiden.”

Met de donatie van 73.000 euro zijn de vaste lasten voor de komende jaren gedekt. Trapman: “Met de inzet van een deel van de opbrengst kunnen we garanderen dat we de komende twee jaar mensen met kanker en hun naasten kunnen ontvangen op de Singel 28 in Dordrecht. We zijn het pakket activiteiten al aan het uitbreiden. Ook bieden we een podium aan de prostaatkankervereniging die periodiek een mannencafé organiseert.”
 
Het organiseren van de activiteiten blijkt erg belangrijk voor een eerste bezoek aan het Inloophuis. De huidige activiteiten yoga, mandalatekenen, mindfullness en informatie over gezonde voeding bewijzen dat. Deze maand wordt ook gestart met een wandelgroep. Door deze activiteiten ontstaan contacten waardoor de ervaringen die mensen met de ziekte kanker hebben ondergaan , gemakkelijker gedeeld worden. Door het delen van de ervaringen zijn velen in staat de ziekte een gezonde plek te geven in hun leven.

Openingstijden en het programma voor de maand november staan op www.inloophuishelianthus.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.