Voorbereidingsbijeenkomst 'Regionale Werkbezoekdag Drechtsteden'

10 november 2014 door Hennie van der Zouw
Voorbereidingsbijeenkomst 'Regionale Werkbezoekdag Drechtsteden'

DRECHTSTEDEN - In december 2013 vond op initiatief van de Tilburgse hoogleraar professor Ton Wilthagen de eerste Nationale Werkbezoekdag plaats.  Het uitgangspunt was eenvoudig: geen banenmarkt of verplichtingen, maar contacten bevorderen tussen bedrijven en werkzoekenden.

Stichting 50Plus Drechtsteden (een zelforganisatie met als doel de kansen van werkzoekende 50-plussers op betaalde of maatschappelijke arbeid te vergroten) organiseert onder de paraplu van de Nationale Werkbezoekdag een Regionale Werkbezoekdag.  De doelstelling is gelijk, met dien verstande dat Stichting 50Plus Drechtsteden de doelgroep 50-plus extra promoot.

Wat is de opzet?
Netwerken is een uitstekend hulpmiddel om als werkzoekende een baan te veroveren. Het is dus de kunst om bedrijven te laten weten dat je op zoek bent naar een baan. Bedrijven willen op hun beurt, snel en zonder al te veel investeringen, over een netwerk van goede en ervaren krachten beschikken. Korte persoonlijke ontmoetingen zeggen daarbij veel meer dan stapels sollicitatiebrieven en CV’s.

Hoe gaat een en ander in zijn werk?
De werkzoekende neemt het initiatief. Hij/zij benadert bedrijven. Dit kan telefonisch, via het eigen netwerk (familie en/of kennissen), maar ook via Social Media. Natuurlijk is dit niet altijd even gemakkelijk. Daarom adviseert en ondersteunt Stichting 50 Plus Drechtsteden geïnteresseerde 50-plussers.  
Zij organiseert op 26 november 2014 van 14.00 – 16.00 uur een voorbereidingsbijeenkomst voor het uitwisselen van tips en trucs die kunnen leiden tot een uitnodiging.

Locatie:
De Buitenwacht, Bosboom Toussaintstraat 67, 3314 GB Dordrecht.  De zaal is open vanaf 14.00 uur.
Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden door middel van een mail naar Ton Wulfert, info@50plusdrechtsteden.nl  wordt op prijs gesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.