Finale Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden 2014 onder leiding van Bert den Boer

10 november 2014 door Hennie van der Zouw
Finale Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden 2014 onder leiding van Bert den Boer

DRECHTSTEDEN - Op donderdag 20 november vindt de Finale van de Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Vanaf 15.30 uur is de ontvangst. Het programma vindt plaats onder begeleiding van dagvoorzitter Bert den Boer.

Verrassende Finale
Tijdens deze bijeenkomst wordt de winnaar bekend gemaakt die de titel Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden 2014 ontvangt. De drie finalisten en het bedrijf dat de wildcard krijgt worden voorgeleid aan de jury. Deze vier bedrijven presenteren nogmaals hun idee, waarop de jury kritische vragen stelt in de vorm van een Dragons’ Den. De jury kiest vervolgens de winnaar. Juryvoorzitter is Jan van Betten, initiator en directeur van Nudge, hét duurzame consumenten- en bedrijvennetwerk van Nederland.

Daarnaast is er nog veel meer te beleven. Voor de zeven genomineerden wordt een #Durftevragen beursvloer georganiseerd. Zij zullen vragen voorleggen aan het publiek. De aanwezigen proberen daarbij de genomineerden met hun ideeën zo goed mogelijk verder op weg te helpen. Spreker Erik van den Oord gaat in op waardecreatie en nieuwe kansen voor bedrijven. Hij is mede auteur met Jan Jonker van het boek Nieuwe Business Modellen: ‘samen waarde creëren’. Hij zet zijn ideeën weg rondom ontwikkelingen van de circulaire- en deeleconomie. Laat u tevens verrassen door een intermezzo. Natuurlijk is er is volop gelegenheid tot netwerken tijdens de afsluitende borrel.

Wist u dat:
De genomineerden Talamini-gelato BV, E-nnovatie.nl, Textielfabrique, H-EERLIJK, een samenwerking tussen De Heerlijkheid van Papendrecht en Imkerij & Educatie Ronald van Doesburg, Ev2go en Vormdrift zijn. Het zijn uiteenlopende ideeën, van een bureau met een fiets waarbij je zelf energie kunt opwekken voor bijvoorbeeld je laptop, het leasen van elektrisch vervoer, een bijen- en insecten educatiehal, een totaalconcept op het gebied van duurzaam textiel, slimme LED verlichting in garages, hergebruik van koelwater en energiebesparing op de koel- en vriescellen tot aan duurzame gezonde kant- en klaar maaltijden.

Uw stem is geld waard
Tot 14 november kan het publiek stemmen op een van de genomineerden via www.dordtduurzaam.nl. Op deze stempagina is tevens meer informatie te vinden over de genomineerden. Elke stem is 5 euro waard tot een maximumbedrag van 2.500 euro. Dit bedrag is bestemd om het plan daadwerkelijk uit te voeren of het een zetje te geven. De drie bedrijven met de meeste stemmen gaan door voor de titel winnaar Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden 2014. Inmiddels zijn er ruim 1.000 stemmen uitgebracht.

Informatie en aanmelden       
Meer informatie via www.fairtradegemeentedordrecht.nl. Wilt u aanwezig zijn bij de Finale? Vóór 15 november kunt u zich opgeven via info@fairtradegemeentedordrecht.nl onder vermelding van naam organisatie, aantal personen en de namen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.