Dordrecht heet Sinterklaas welkom in de Wolwevershaven

12 november 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Routekaart intocht Sint NicolaasSint Nicolaas komt op zaterdag 15 november aan in Dordrecht. Hij zal per boot arriveren in de Wolwevershaven. Burgemeester Brok zal de Sint om 12.00 uur welkom heten.

Route
Via de Nieuwe Haven gaat de Goedheiligman met zijn Pieten richting Grotekerksplein, Groenmarkt en Wijnstraat. De tocht eindigt op het Scheffersplein. Klik op de plattegrond voor een uitvergroting. Op het plein begint om 12.45 uur een programma met veel muziek.

Sinterklaashuis
Ook krijgt de Sint op het Scheffersplein de sleutel overhandigd van het Sinterklaashuis aan de Voorstraat 144. Kinderen kunnen Sint Nicolaas tot en met 4 december in zijn huis bezoeken. Op www.sinterklaashuis.nl staan de tijden vermeld.        

Het programma op het Scheffersplein duurt tot rond 14.00 uur. Daarna vertrekt de Sint naar Crabbehof.

Beweegfeest
Het Sportbedrijf Dordrecht heeft voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar het Sinterklaas Beweegfeest op touw gezet. Het feest vindt plaats op zondag 23 november in sportcomplex Crabbehof. Kinderen kunnen klimmen en klauteren over daken, dansen in de pietendisco en beweegspelletjes spelen. Meedoen kan in de ochtend van 10.30 tot 12.00 uur of ’s middags van 13.30 tot 15.00 uur. Het kost € 2,-. Kijk op www.dordtsport.nl voor meer informatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.