Podiumplaatsen kunstrijdsters op de Dordtse ijsbaan

17 november 2014 door Hennie van der Zouw
Podiumplaatsen kunstrijdsters op de Dordtse ijsbaan

DORDRECHT / PAPENDRECHT -  De ijsbaan op de Dordtse Sportboulevard was zaterdag 15 november het toneel voor de 2e  kwalificatie wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap 2015.

De rijder en rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden behaalden in diverse categorieën opnieuw prima resultaten.

Zilver voor  Dordtse Isabella Smit:
Na haar verrassende  3e plaats in de 1e selectiewedstrijd liet Isabella op de thuisbaan in Dordrecht zien dat zij nog meer in haar mars heeft en eiste de 2e plaats op in de categorie Basic Novice A waarin 20 rijdsters meedingen naar de kwalificatie. De Dordtse Rosalie van Wageningen (11) deed ook van zich spreken en reed met een prachtige kür naar een 4e plaats. Isa van Swieten (11) uit Papendrecht werd 6e en Demi Sijswerda (12) uit Dordrecht, die kampt met een knieblessure, eindigde op plaats 16.

Zilver voor Sophie Bijkerk:
In de categorie Advanced  Novice dames debuteert dit seizoen  Sophie Bijkerk (12) uit Barendrecht na vorig jaar brons te hebben behaald op het ONK in de categorie Basic Novice A. De rijdster van Kunstrijvereniging De Drechtsteden reed een prachtige lange  kür op muziek uit de Phantom. Sophie schaatste zich in een veld van 17 rijdsters met een puntentotaal van 42,46 naar de 2e plaats. Lisa Weijer (14) pakte een prima 6e plaats.

1e plaats Loek Laurens
In de categorie Advanced Novice Heren wist  Loek Laurens  (14) uit Strijen opnieuw de 1ste plaats te behalen.

Juniore  Kyarha van Tiel  superieur
De veertienjarige Rotterdamse  Kyarha, Nederlands kampioene 2014 in de categorie Advanced Novice, debuteert dit seizoen  in de categorie Junioren. Zij schaatste in Dordrecht een prachtige lange kür en sprong diverse triples.  Haar puntentotaal van 73,36 punten bracht haar ruimschoots naar de 1e plaats. De technieken die dit talent op jonge leeftijd beheerst kunnen haar ver brengen en uitzending naar buitenlandse ISU wedstrijden staan geprogrammeerd. Volgende week reist zij met clubgenoten Sophie Bijkerk en Seniore Niki Wories af naar de internationale Andorra Open om de krachten te meten in een internationaal veld. In de Junioren dames schaatste  de 18 jarige Romy de Sterke uit ‘s-Gravendeel  een mindere kür en eindigde op  plaats 14. Amber IJsselstein (16) uit Ridderkerk deed het iets beter en eindigde op de 12e plaats.

Zilver voor Niki Wories:
Niki Wories (18) uit Almere die in de 1e selectiewedstrijd het goud op haar naam schreef  in de Senioren dames reed een prachtige lange kür maar met het puntentotaal van 69.77 moest zij haar meerdere erkennen in concurrente Mila Morelissen van de Bossche Kunstrijverening  die met enkele puntjes meer 1e werd ( 71,43) . Niki behaalde hiermee  de tweede plaats op het podium.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.