Sportboulevard Dordrecht: Special Olympics Nationaal Shorttrack Evenement

18 november 2014 door Hennie van der Zouw
Sportboulevard Dordrecht: Special Olympics Nationaal Shorttrack Evenement

DORDRECHT - Op zaterdag 29 november a.s. is de Sportboulevard Dordrecht gastheer van het Special Olympics Nationaal Shorttrack Evenement. Hét sportfestijn voor mensen met een verstandelijke beperking, waar sport, competitie, vriendschap en vrolijkheid de boventoon voeren. Ruim 150 sporters en begeleiders komen naar Dordrecht. Na een officiële openingsceremonie gaan de deelnemers de competitie aan. Iedereen is van harte welkom tussen 09.00 en 17.00 uur om de deelnemers aan te moedigen, de toegang is gratis.

Bidbook
De gemeente Dordrecht en Optisport zijn initiators van dit bijzondere evenement. Optisport, exploitant van de Sportboulevard Dordrecht, viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Met de organisatie van het Nationaal Shorttrack Evenement, wil ze het jubileumjaar extra kleur geven. Erwin van Iersel, algemeen directeur van Optisport: ‘Met ruim 200 sportaccommodaties door het hele land is onze ambitie om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen. Door middel van het Special Olympics Nationaal Shorttrack Evenement kunnen we de sportdeelname van mensen met een beperking extra ondersteunen.’

Sportstimulering
De gemeente Dordrecht wil met het binnenhalen van het Special Olympics Nationaal Shorttrack Evenement een impuls geven aan de ontwikkeling van het aangepaste sporten in de stad en de regio. ‘Dit doen wij ook met het landelijk sportstimuleringsprogramma Special Heroes voor leerlingen binnen het speciaal (basis)onderwijs in Dordrecht. De methodiek is erop gericht leerlingen blijvend deel te laten nemen aan sportactiviteiten’, aldus wethouder Sport Rinette Reynvaan.

Diverse organisaties, sportverenigingen en vrijwilligers hebben reeds aangegeven een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van het Special Olympics Nationaal Shorttrack Evenement 2014 in Dordrecht. Deze bundeling van krachten past uitstekend in de Dordt Sport gedachte om sportbeoefening in de stad te motiveren, enthousiasmeren en te beleven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.