Doe Maar, Henny Vrienten en Bibelot schreven samen al geschiedenis in Dordrecht

20 november 2014
Doe Maar, Henny Vrienten en Bibelot schreven samen al geschiedenis in Dordrecht

DORDRECHT -  Doe Maar, - de band die Henny Vrienten mee groot maakte - speelde zowel  in Bibelot aan het Steegoversloot 34 als aan de Wijnstraat 117.  Het plezier in spelen op het podium Bibelot in Dordrecht was helemaal voelbaar in de zaal. .

Het poppodium Bibelot - met een landelijke uitstraling - zit nu al even n het Energiehuis, maar aan het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw moest de Wijnstraat richting Bibelot worden afgezet gezien de enorme belangstelling voor de komst van Doe Maar.

Zijn komst naar Bieblot in 2015 volgt al op:

Henny Vrienten begon zijn carrière begin jaren ‘70 als muzikant in de band van Boudewijn de Groot. Na enkele solo-omzwervingen werd hij bij het grote publiek bekend als bassist en zanger van Doe Maar. Drieëntwintig jaar na zijn laatste soloalbum is Henny Vrienten terug met de plaat ‘En Toch…’

Op ‘En Toch…’ staan veertien nummers, geproduceerd door Daniël Lohues en begeleid door de band My Baby en Xander Vrienten, bassist bij Jett Rebel en zoon van. ‘En Toch…’ is echt een album; één geheel met kop en staart. Vrienten zegt zelf over het album dat hij wel wist dat hij geen liedjes meer hoeft te maken over de liefde, de meisjes en de nacht. En toch… gaat de plaat eigenlijk alleen over de liefde. Zelfs het liedje over de dood van mijn moeder, is een puur liefdeslied. Daarom heet de plaat ‘En Toch…’

Let op: het concert vindt plaats in Machine 3. De theaterzaal van schouwburg Kunstmin in het Energiehuis. Deze zaal heeft alleen zitplaatsen.

Henny Vrienten
Datum: 12 maart 2015
Zaal: Energiehuis, Dordrecht
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:15 uur

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.