Duurzaamheidscentrum Weizigt wederom gesloten

20 november 2014 door Eva Baars
Duurzaamheidscentrum Weizigt wederom gesloten

DORDRECHT - In verband met de nieuwe uitbraak van vogelgriep in de gemeente Ter Aar is opnieuw een standstill afgekondigd. Dat betekent dat het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt wederom tot uiterlijk zondag 23 november 14.00 uur gesloten is. Er is absoluut geen sprake van vogelgriep bij Weizigt. Deze maatregel is van overheidswege uitgevaardigd en geldt voor alle kinderboerderijen in Nederland. Duurzaamheidscentrum Weizigt zal tot die tijd geen bezoekers op het terrein toelaten. Koetshuis Weizigt is wel geopend en bereikbaar via het Van Baerleplantsoen.

Donderdagmiddag is bekend geworden dat er een nieuwe besmetting van vogelgriep is vastgesteld in Ter Aar, boven Alphen aan de Rijn. Het is nog niet bekend of het om de besmettelijke hoogpathogene of minder besmettelijke laagpathogene variant gaat. In afwachting van de resultaten is een nieuwe standstill afgekondigd. Dat betekent dat alle kinderboerderijen in Nederland uit voorzorg wederom gesloten worden voor publiek. Meer informatie over de huidige stand van zaken is te vinden op de website van de Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland en de overheid.

De laatste informatie met betrekking tot de nieuwe uitbraak en de sluiting van het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt vindt u op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.