Aanvragen VrijwilligersPas 2015 van start

21 november 2014 door Hennie van der Zouw
Aanvragen VrijwilligersPas 2015 van start

DRECHTSTEDEN - Vanaf heden kunnen besturen van vrijwilligersorganisaties in de Drechtsteden de ‘VrijwilligersPas 2015’ aanvragen bij het SSKW (Samenwerkingsverband Sociaal Kultureel Werk) om daarmee hun vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

Pas aanvragen
Alle besturen van vrijwilligersorganisaties realiseren zich hoe belangrijk het is om hun vrijwilligers binnen boord te houden. Een vrijwilligersvergoeding, een vrijwilligersfeest of –uitje, reiskostenvergoeding, vrijwilligersverzekering. Het zijn allemaal manieren om vrijwilligers te laten merken hoezeer hun werk gewaardeerd wordt. Ook de VrijwilligersPas van het SSKW hoort in dit rijtje thuis. Op www.sskw.nl/vrijwilligers-pas/ staat precies omschreven hoe de pas aangevraagd kan worden.

Op naar de 10.000
Tot op heden hebben 294 organisaties in het afgelopen jaar een VrijwilligersPas aangeschaft voor hun vrijwilligers. Er circuleren nu ruim 9200 passen in de Drechtsteden. Lita Harpe, directeur van het SSKW, verwacht eind 2015 de 10.000e pas uit te kunnen reiken. “Dan hebben we een mooie mijlpaal bereikt. Dat gaan we groots vieren.” aldus Harpe.

Pas populair
“We worden vaak opgebeld door vrijwilligers die zelf de pas willen aanvragen” vertelt Harpe. “We raden hen dan aan om hun bestuur attent te maken op de VrijwilligersPas, want zij zijn de enigen die de pas kunnen aanvragen”. “Vrijwilligers horen van elkaar waar ze de pas allemaal kunnen gebruiken en willen er dan ook een. En dat is weer de reden waarom veel ondernemers ook mee willen doen. Dan hebben ze tenslotte 9.200 potentiële klanten. Helaas kunnen er maar 168 winkels en culturele organisaties meedoen! Om hen niet teleur te stellen, organiseren we tegenwoordig ’s zomers een extra aanbiedingen actie waaraan nog eens twaalf winkeliers kunnen meedoen”. Wie meer informatie wil kan mailen naar anja@sskw.nl of bellen naar telefoonnummer 078-6137029.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.