"Koopavond in Dordrecht maar drie procent minder"

23 november 2014

DORDRECHT – Volgens landelijk onderzoek is de belangstelling voor de koopavond in Dordrecht de laatste twee jaar met drie procent afgenomen. RTL nieuws geeft dat cijfer. Mensen in Dordrecht vinden dat cijfers te optimistisch. De instelling van de koopzondag kan ook voor een verschuiving zorgen, zo is het idee.

De instelling van de koopavond of niet had vooral in de jaren zeventig van de vorige eeuw veel (politieke) voeten in de aarde. De PvdA was toen tegen om de arbeiders niet op teveel onaangename uren te laten werken. D66 was toen de partij, die zich er erg sterk voor maakte.

Eindelijk werd de donderdagavond koopavond tot 21 uur in Dordrecht.

De laatste jaren is meermalen betuigd dat door de verruiming van de winkelsluitingswet in feite geen koopavond meer bestaat of dat het draagvlak om op donderdagavond nog open te gaan steeds minder wordt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.