Dordrecht zet woensdag wederom grenssteen tussen Graafschappen en Holland en Nassau

24 november 2014
Dordrecht zet woensdag wederom grenssteen tussen Graafschappen en Holland en Nassau

DORDRECHT -  Op het eiland van Dordrecht, waarvan na 1421 een deel op het water moest worden teruggewonnen, is veel historie te markeren. CDA wethouder Bert van de Burgt gaat wederom een grens aangeven.

Bericht van de gemeente:

Woensdag 26 november 9.00 uur: onthulling nieuwe grenssteen buitengebied            

Op woensdag 26 november om 9.00 uur onthult wethouder Bert van de Burgt een nieuwe grenssteen op de Wieldrechtse Zeedijk op de hoek van de Bovenkade, bij tuinvereniging Kringloop. De steen markeert de grens tussen de graafschappen van Holland en van Nassau. De betreffende grens is in 1560 uitgezet, de vorige steen is pas in 1806 geplaatst. Rob Haan van de Natuur- en Vogelwacht heeft het initiatief genomen om de kapotte grenssteen te vervangen. Rob Haan biedt de wethouder ook een boekje aan over zalmvisserij rond het Eiland van Dordrecht.

(vereniging Kringloop bestaat overigens dit jaar ook veertig jaar. Mevrouw C.A. Wertheim Elink Schuurman gaf in 1974 de begin zet met een oproep in het toenmalige weekblad Merwesteyn, toen onder redactie van Philip Elzerman. Hij zette het werk van zijn vader voort aan de Emmastraat)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.