Rijkswaterstaat, Waterschappen en Veiligheidsregio volgen waterstanden nauwlettend

05 januari 2012
Rijkswaterstaat, Waterschappen en Veiligheidsregio volgen waterstanden nauwlettend

DRECHTSTEDEN - De Veiligheidsregio en Politie Zuid-Holland Zuid, Rijkswaterstaat en de waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland hebben woensdagmiddag overleg gehad over de te verwachte waterstanden in de regio. Hiertoe is besloten omdat de voorspelde waterhoogtes sneller stegen dan normaal.

Waterschap Rivierenland meldde dat morgen enkele uren dijkbewaking wordt ingesteld in Groot-Ammers, Sliedrecht en Kinderdijk. In Hardinxveld- Giessendam wordt de dijk in de gaten gehouden vanwege werkzaamheden aan het dijklichaam.

Op basis van de voorspelde waterstanden, zal enige hinder ontstaan in ondermeer het buitendijkse gebied van Zwijndrecht (Veerplein e.o.), Hendrik-Ido-Ambacht (o.a. Veerweg, einde Grotenoord, Rozand en buitendijkse deelVeersedijk), Alblasserdam/Papendrecht (Polder Nieuwland) en Dordrecht (historische binnenstad).

Morgenochtend zijn nieuwe voorspellingen beschikbaar en wordt gekeken of maatregelen noodzakelijk zijn. Rijkswaterstaat laat weten dat voorspellingen, hoe nauwkeurig ook gemaakt, altijd fors kunnen afwijken. Afwijken van enkele tientallen centimeters tot halve meter zijn voor de regio niet ongebruikelijk.

Inwoners wordt geadviseerd de berichtgeving van onder meer de eigen gemeente, de waterschappen en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid te volgen.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.