Drie Drechtstedenaren hoog op Kandidatenlijst Waterschap Hollandse Delta

24 november 2014 door Hennie van der Zouw
Drie Drechtstedenaren hoog op Kandidatenlijst Waterschap Hollandse Delta

DORDRECHT - De definitieve Kandidatenlijst van het Waterschap Hollandse Delta is zaterdagochtend 22 november 2014 vastgesteld door de PvdA afgevaardigden van de diverse afdelingen binnen het Waterschap.

In vergaderzaal Moestuin van Villa Augustus gaf Bert Blase namens de Kandidaatstellingscommissie een toelichting op de conceptlijst en de kandidaten stelden zich voor.

Een wisseling heeft plaatsgevonden; Hanneke Stengs werd met nipt 1 stem verschil van plaats 5 op plaats 4 gezet, waardoor Theo van Straaten op 5 terechtkwam.

De Kandidaatstellingscommissie - bestaande uit Bert Blase (interim burgemeester Vlaardingen), Gerard Slotema (oud-wethouder Zwijndrecht), Johan Lavooi (oud-wethouder Sliedrecht) en Jacqueline van den Bergh (raadslid Dordrecht en bestuurslid PvdA Gewest Zuid-Holland) heeft vooral gekeken naar competenties, bestuurlijke en politieke ervaring, spreiding over het gebied.

De Waterschapsverkiezingen vinden op 18 maart 2015 plaats, tegelijk met de Provinciale Statenverkiezingen.

De lijst ziet er nu als volgt uit:

1) Dorien Kickert uit Ouddorp: Is de huidige fractievoorzitter, heeft veel politieke, bestuurlijke en journalistieke ervaring, en heeft goede kontakten opgebouwd binnen de coalitie maar ook met de oppositie
 
2) Cok Sas uit Dordrecht: Is een ervaren (politieke) bestuurder, was PvdA-fractielid/fractievoorzitter en is lange tijd PvdA wethouder geweest in Dordrecht, kan goed onderhandelen, en heeft een gedegen inzicht in complexe bestuurszaken, is zelfstandig adviseur/interim-manager
 
3) Johan Verbeek uit Rotterdam: Werkzaam bij politie Rotterdam-Rijnmond, is pragmatisch ingesteld, heeft veel politieke ervaring,  was lange tijd raadslid Deelgemeente IJsselmonde voor de PvdA, is secretaris PvdA Afdeling Rotterdam
 
4) Hanneke Stengs uit Spijkenisse: Is politiek ervaren en jarenlang raadslid geweest, is docent, en zet zich in voor milieuvraagstukken

5) Theo van Straaten uit Zwijndrecht: Is docent, gaat begin 2015 met Pre-pensioen, was senior beleidsmedewerker HR, is enthousiast en inhoudelijk goed, weet te binden en is communicatief sterk. Heeft politieke ervaring bij de PvdA Zwijndrecht, is afgevaardigde voor het PvdA Gewest ZH
 
6) Dirk Vegter uit Dordrecht: Gepensioneerd, heeft gewerkt bij Provincie Zuid-Holland, Directie Water en Milieu, Afdeling Water, heeft veel bestuurlijke ervaring, is fractieondersteuner PvdA fractie Hollandse Delta

Op de foto v.l.n.r.: Cok Sas, Dirk Vegter, Dorien Kickert, Johan Verbeek, Hanneke Stengs, Theo van Straaten

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.