Onderzoek naar Middenzone Gezondheidspark

26 november 2014 door Hennie van der Zouw
Onderzoek naar Middenzone Gezondheidspark

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht en het Albert Schweitzer ziekenhuis zullen samen onderzoeken naar de gewenste inrichting van het gebied tussen het ziekenhuis en Sportboulevard. De eerdere plannen voor grootschalige ontwikkeling van kantoren, woningen en (para)medische voorzieningen in deze zogeheten middenzone is van de baan. De gemeente beëindigt de samenwerking met Multi, die dit deel van het Gezondheidspark zou ontwikkelen. Het collegestelt de gemeenteraad voor geld beschikbaar te stellen voor de verbetering van de parkeervoorzieningen en voor onderzoek naar de toekomstige inrichting.

Het Gezondheidspark is een samenwerkingsproject van gemeente Dordrecht en Albert Schweitzer ziekenhuis, waar later Multi bij is aangesloten. Grote delen van het oorspronkelijke plan zijn uitgevoerd:

- de uitbreiding van het ziekenhuis en de vestiging van andere voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg (zorghotel, Dienst gezondheid en jeugd)
- de Sportboulevard met daarnaast een parkeergarage
- één woontoren aan de Overkampweg
- een tunnel voor doorgaand verkeer

Ruimte
De plannen voor de middenzone zijn echter niet van de grond gekomen, vooral door de economische crisis en de gevolgen daarvan voor de vastgoedmarkt. Vorig jaar al nam de gemeenteraad afscheid van die plannen. Dat besluit krijgt nu een vervolg met de officiële beëindiging van de samenwerking met Multi, verbetering van de tijdelijke inrichting en onderzoek naar de toekomstige invulling. Daarbij is nog steeds ontwikkeling van de middenzone mogelijk. ,,We sluiten voor de toekomst niets uit, er is hier nog ruimte voor initiatieven”, zegt wethouder Piet Sleeking.

De bouw van twee woontorens aan de Overkampweg maakt nog altijd onderdeel uit van de plannen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.