Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Van Aalten-Hermans

26 november 2014 door Hennie van der Zouw
Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Van Aalten-Hermans

DORDRECHT -   Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van de stichting Kidz Active op woensdag 26 november a.s. aan de Kapitein Rietbergenflat 90 te 3333 CC Zwijndrecht zal burgemeester drs. A.A.M. Brok om 14.30 uur een Koninklijke Onderscheiding uitreiken aan mevrouw Y. (Yvonne) van Aalten-Hermans. Voor haar is de onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, een verrassing, dus ik verzoek u het embargo tot de uitreiking te respecteren. U wordt van harte uitgenodigd bij de uitreiking aanwezig te zijn; de stichting zou het zelfs bijzonder op prijs stellen als u aanwezig bent.
 
Mevrouw Van Aalten heeft de stichting Kidz Active Foundation samen met haar dochter Patricia van Aalten opgericht. De stichting heeft als doel kansarme kinderen in de noord-Ghanese stad Tamale (ca. 350.000 inwoners) en in de omliggende dorpjes door middel van scholing een kansrijkere toekomst te bieden. Het noorden van Ghana is een van de armste gebieden van het land. In Malshegu bij Tamale heeft de stichting een school gebouwd, die inmiddels 14 lokalen heeft, waar aan 500 kinderen les wordt gegeven en waar zij bovendien elke dag hun vaak enige maaltijd krijgen.

Daarnaast heeft de stichting een weeshuis verbouwd, zijn er invalidenprojecten gestart en is er een bibliotheek ingericht. De trots van gedecoreerde mevrouw Van Aalten is de door de stichting verstrekte microkredieten aan ca. 80 vrouwen. Dit zijn leningen, waarmee de vrouwen bijvoorbeeld een winkeltje (vaak een kraampje langs de weg) kunnen starten en daardoor kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften van hun gezin.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.