Landelijk weekblad Waarheidsvriend gereformeerde bond kiest Grote kerk Dordrecht als symbool

22 december 2012

DORDRECHT -   Het landelijke blad Waarheidsvriend wil zich meer verbonden voelen om historische en religieuze redenen voelen met de Grote Kerk in Dordrecht.

Het blad van de gereformeerde bond in Nederland kiest hiervoor vanaf 2013 want Dordt is voor de historie van het gereformeerde geloof van groot belang. De Grote Kerk staat daarvoor, gezien de betrokkenheid bij de Dordtse Synode van 1618-1619, centraal

 

,,Een opvallende verandering zal de nieuwe omslag zijn, schrijft de redactie in deze week  verschenen nummer. „Abonnees in Dordrecht zullen de afbeelding meteen herkennen. Gezien de historie is er reden voor een (hervormd-)gereformeerd blad om zich juist met de Grote Kerk in Dordrecht verbonden te voelen.” De Waarheidsvriend gaat volgend jaar zijn 101e jaargang in.

De Waarheidsvriend heeft in  ds. Jan Belder uit Dordrecht een vaste auteur.

De Grote Kerk zal in 2013 voor een aantal nbationale bijeenkomsten worden gebruikt en is tot 2019 al voorgelegd als centrale plek voor herdenkingen.

De Stichting Reformatie Instituut Dordrecht (RID) ontwikkelt voor 2013 ook al plannen met oog op 1618-1619.

De Gereformeerde Bond is een vereniging die binnen de Protestantse Kerk in Nederland de gereformeerde waarheid wil verbreiden en verdedigen. In ‘verbreiding van de waarheid' klinkt het besef door een roeping te zien in het geheel van de kerk. De term ‘verdediging van de waarheid' geeft uitdrukking aan de liefde voor en de handhaving van de gereformeerde belijdenisgeschriften in de kerk.

 

In Dordrecht staan de hervormde wijkgemeenten 2 (Augustusijnenkerk) en 7 (Pauluskerk) in de traditie van de bond.

Zie ook: www.gereformeerdebond.nl.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.