Het lekkerste gebak van Dordrecht: Appelmarijn of Brokking?

26 juni 2013

DORDRECHT - Bij de ochtendshow op 3FM van Giel Beelen waren niet één maar twee bakkers uitgenodigd. De redactie kon niet kiezen tussen Banketbakkerij van der Sterre en banketbakkerij Brokking.

Daarom werden beide Dordtse bakkerijen naar de studio gehaald. Presentator Giel Beelen en zanger Alain Clark zouden dan bepalen wie van de twee de lekkerste specialiteit heeft. Van de Sterre staat bekend om zijn appelmarijn, terwijl Brokking zich toelegt op hazelnootgebak.

De bakkers, Chris van der Waard namens Van de Sterre en Wim Brokking namens de gelijknamige bakkerij, waren uitgenodigd, vanwege de verkiezing 'Leukste dorp van Nederland'. Dordrecht zelf is niet genomineerd, maar 3FM was benieuwd naar specialiteiten uit deze regio.

Het leukste van alles was, dat beide bakkers niet van elkaar wisten dat ze waren uitgenodigd. Eenmaal in de studio aangekomen, kwamen ze voor een verrassing te staan. Beide waren blij met de aandacht, en vonden elkaars specialiteit 'lekker en typisch Dordts'.

Foto: (v.l.n.r) Wim Brokking, Alain Clark, Chris van der Waard, Giel Beelen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.