Vijf organisaties genomineerd voor de Dordtse Vrijwilligersprijs 2014

27 november 2014 door Hennie van der Zouw
Vijf organisaties genomineerd voor de Dordtse Vrijwilligersprijs 2014

DORDRECHT - Stichting Crabbehoeve, Dierentehuis Louterbloemen, Ontmoetingscentrum Dordrecht, Broodnodig en Stichting 50Plus Drechtsteden zijn genomineerd voor de Vrijwilligersprijs 2014. Van de achtenvijftig favoriete organisaties die Dordtenaren hebben aangemeld, springen zij er volgens de selectiecommissie uit. De jury heeft nu het laatste woord.

Bij het kiezen van de genomineerden heeft de selectiecommissie gelet op de aspecten zorg, natuur, cultuur en diversiteit. Met de Vrijwilligersprijs wil het gemeentebestuur alle vrijwilligers in Dordrecht in het zonnetje zetten.

Jury
De jury is samengesteld uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de winnende organisatie van vorig jaar, (schrijvende) pers en het vrijwilligerswerk. Dit jaar zijn dat de volgende personen:
- Karin Lambrechts (wethouder Zorg & Welzijn)
- Jolanda Branderhorst (vertegenwoordiger winnende organisatie vorig jaar, Wereldwijven)
- Rob Hartman (vertegenwoordiger selectiecommissie)
- Kees Thies (namens de lokale pers)
- Glenda Deutekom (vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven)

Prijsuitreiking
Op dinsdag 9 december is in Schouwburg Kunstmin de uitreiking van de Vrijwilligersprijs 2014. De winnende organisatie ontvangt een bedrag van €2.500,-.
De tweede en derde prijs bedragen respectievelijk €500,- en €250,-.
Direct na de uitreiking van de Vrijwilligersprijs is er een groot feest voor alle Dordtse vrijwilligers.

Hieronder vindt u informatie over de genomineerde organisaties.

Stichting Crabbehoeve
Er zijn diverse Stadslandbouwprojecten in Dordrecht waarbij mensen de gelegenheid krijgen zelf hun voedsel te verbouwen. Stichting Crabbehoeve valt daarbij op, omdat ze meer doen aan economische, fysieke en sociale ontwikkeling van de wijk.

Dierentehuis Louterbloemen
Dit is een mooi maatschappelijk project. Louterbloemen biedt mogelijkheden voor stages en organiseert knuffeluurtjes en andere activiteiten, zoals dagbesteding voor mensen met het syndroom van down en demente ouderen. Deze nominatie is een steuntje in de rug; de selectiecommissie wil
hiermee uitdragen dat de vrijwilligers van Louterbloemen niet vergeten zijn.

Ontmoetingscentrum Dordrecht
Dit project valt op door de goede opleiding voor de vrijwilligers en de betrokkenheid van de vrijwilligers. Zo’n ontmoetingscentrum voor mensen met een beginnende dementie en hun mantelzorgers zou eigenlijk in elke wijk aanwezig moeten zijn. Het past helemaal in de Wmogedachte, waarbij ouderen langer thuis blijven wonen, ook als zij beginnend dementerend zijn.

Broodnodig
Broodnodig is een inspirerend project voor dak- en thuislozen. De vrijwilligers zijn op straat en goed zichtbaar, waardoor de problematiek niet op de achtergrond verdwijnt. De doelgroep wordt iedere dinsdagavond door de vrijwilligers opgevangen met eten. Vrijwilligers staan er door weer en wind.

Stichting 50Plus Drechtsteden
Dit is een nuttig initiatief voor 50-plussers die zonder baan zitten. Hiermee wordt lokaal empowerment gestimuleerd. Met de inzet van 50Plus Drechtsteden worden kansen gecreëerd voor 50-plussers die aan de zijlijn staan. Het biedt perspectief op weer een betaalde baan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.