Duurzaamheidscentrum Weizigt maandag weer geopend voor publiek

29 november 2014 door Eva Baars
Duurzaamheidscentrum Weizigt maandag weer geopend voor publiek

DORDRECHT - Vanaf maandag 1 december is het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt, inclusief de Stadsboerderij, weer geopend voor publiek, mits er geen nieuwe uitbraken van vogelgriep komen dit weekend. Het terrein is ruim een week uit voorzorg gesloten geweest nadat op drie plaatsen elders in het land een uitbraak van vogelgriep was vastgesteld. Het vogeleiland blijft voorlopig wel gesloten voor bezoekers.

Na een week waarin verder geen nieuwe uitbraken geconstateerd zijn, mogen alle Nederlandse kinderboerderijen weer open, mits ze voldoen aan een aantal strenge maatregelen. Voor Weizigt betekent dit dat alle vogels fysiek afgeschermd zijn van publiek en er diverse strenge hygiënemaatregelen genomen zijn om verspreiding te voorkomen. Bezoekers wordt gevraagd om bij vertrek en aankomst over de desinfectiematten te lopen (ook kinder- en invalidenwagens). Daarnaast mogen de bezoekers niet bij en in de vogelverblijfplaatsen komen, alleen de vaste dierverzorgers. Het betekent daarnaast ook dat de geplande activiteiten voor de maand december afgelast worden. De kerststal op Stadsboerderij Weizigt en de vogelshow Drechtstedencup 2014 gaan niet door.

Voor meer informatie over de uitbraken van vogelgriep in Nederland kijkt u op de website van de Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland. De laatste informatie over de stand van zaken bij Duurzaamheidscentrum Weizigt vindt u op www.weizigt.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.