Podiumplaatsen DDD rijdsters in 1e selectiewedstrijd KNSBcup kunstrijden

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
Podiumplaatsen DDD rijdsters in 1e selectiewedstrijd KNSBcup kunstrijden

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Op 29 november werd op de ijsbaan in Deventer de 1e selectiewedstrijd voor deelname aan de KNSB cup B verreden.

Van Kunstrijvereniging De Drechtsteden was er in de categorie Basic Novice B in een veld van 9 rijdsters deelname door Zoë Zuidhoek en Eloniek van Kempen.

Zoë Zuidhoek (13) uit Hoek van Holland eindigde op een zeer verdiende  1e plaats na het soepel rijden van een goede kür met een prachtige uitstraling.

De 3e plaats was voor Eloniek van Kempen (13) uit Oss.
Eloniek begon en eindigde foutloos en ontzettend sterk en swingend op de muziek van de film Ratatouille. Ze liet wat punten liggen door een paar foutjes maar herstelde goed. Als enige in de categorie sprong Eloniek een goede dubbel Lutz als openingssprong (de dubbele sprong met de hoogste waarde). Dit bracht haar op een mooie 3e plaats.

Sanne Haanstra uit Dordrecht
In de categorie Teens B reed de Dordtse Sanne Haanstra in een veld van 19 deelneemster een hele mooie kür. Ondanks een val en de bijbehorende aftrek van punten was dit voor Sanne een geslaagde wedstrijd met een goed vooruitzicht voor kwalificatie voor finale. Sanne eindigde op de 7e plaats.

Denise Zegelaar uit Papendrecht
In de categorie Proms B is Papendrechtse Denise Zegelaar op de 15e plaats geëindigd in een veld van 30 rijdsters.
Denise reed een  mooie Spaanse kür. Ze verloor wat punten met 2 niet goed uitgevoerde sprongelementen. Er was slechts een klein puntenverschil met de als eerste twaalf geëindigde rijdsters. De beste twaalf rijdsters kwalificeren zich voor de finale KNSB-cup.
Met deze goede vooruitzichten gaat er hard gewerkt worden voor de 2e selectiewedstrijd op 7 februari 2015 in Enschede.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.