Aanpak overlast Sportpark Corridor

02 december 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft een overeenkomst opgesteld om tot een oplossing te komen in de kwestie ‘overlast sportpark Corridor’. De inzet is een duidelijke situatie voor verenigingen en omwonenden op en rond het sportpark. Naaste buren klagen al jaren over geluidsoverlast van trainingen en wedstrijden op het kunstgrasveld van voetbalvereniging OMC.

Voor voetbalvereniging OMC heeft de aanleg van een kunstgrasveld (2009) ervoor gezorgd, dat zij altijd kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen ongeacht de weersomstandigheden. Het gevolg is echter dat er meer activiteiten op dat deel van het sportpark zijn ontstaan waarvan de bewoners, direct grenzend aan het park, hinder ondervinden. Dit heeft geleid tot een aantal aanpassingen rondom het kunstgrasveld, maar uiteindelijk ook tot vijf rechtszaken tussen de verschillende betrokken partijen. Met het gevolg dat er momenteel een speelbeperking geldt voor het kunstgrasveld.

Vaststellingsovereenkomst
De afgelopen periode heeft de gemeente regelmatig overleg gevoerd met het bestuur van OMC. In september heeft de gemeente met bewoners gesproken in een poging zonder verdere tussenkomst van de rechter tot een oplossing te komen. De gemeente heeft ingestemd de door de bewoners van de Visserstuin voorgestelde uitgangspunten te onderzoeken en te kijken of het mogelijk is te komen tot een zogenaamde vaststellingsovereenkomst met de betrokken partijen. Wethouder Reynvaan (Sport): ‘Het college vindt het van belang dat er rust en duidelijkheid ontstaat. Duidelijkheid voor nu en in de toekomst over de inrichting en mogelijkheden van het sportpark, een einde aan de onduidelijkheid en voortslepende rechtszaken en daarmee een onzekere situatie voor alle partijen.’

De afgelopen weken zijn benut om gesprekken te voeren met de bewoners, voetbalvereniging OMC en tafeltennisvereniging TTV. De uitkomst van de gesprekken is een vaststellingsovereenkomst die, naast de gemeente, getekend wordt door de bewoners en de tafeltennisvereniging. OMC informeert haar leden hierover in december en zal de vaststellingsovereenkomst tijdens een ledenvergadering in januari voorleggen aan haar leden.

Belangrijkste afspraken
Na ondertekening van de overeenkomst ontstaat een tijdelijke situatie tot de zomer van 2019. OMC kan volledig trainen op één van de grasvelden, maar niet meer op het kunstgrasveld. De vereniging betaalt hierdoor vanaf 2015 minder huur voor het gebruik van het kunstgrasveld.

Het huidige aantal velden geeft hen echter wel voldoende ruimte voor trainingen en wedstrijden. Het kunstgrasveld wordt tot en met 2019 gebruikt voor wedstrijden. Daarna wordt dit veld verplaatst. OMC kan in de toekomst beschikken over 2 wedstrijdvelden en een pupillenveld, waarbij een afscheiding ontstaat door een geluidswal tussen de woningen en de voetbalvelden. Wethouder Reynvaan: ‘Het college gaat er met de voorgestelde afspraken vanuit dat er een situatie ontstaat waarbij de verenigingen en omwonenden met respect voor elkaar kunnen sporten en wonen.’

De gemeenteraad bespreekt dit onderwerp waarschijnlijk nog dit jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.