Première Werkcafé ReconnAct in Ontmoetingscentrum Grotekerksbuurt

02 december 2014 door Hennie van der Zouw
Première Werkcafé ReconnAct in Ontmoetingscentrum Grotekerksbuurt

DORDRECHT - Op een laagdrempelige manier in een ontspannen setting werkzoekenden kennis laten maken met jobcoaches is het doel van de speeddate tijdens het Werkcafé van ReconnAct. Op vrijdag 28 november vond in Dordrecht het eerste werkcafé plaats in het ontmoetingscentrum aan de Grotekerksbuurt 44.

Organisator Arthur Moen kijkt tevreden terug op de eerste editie. ‘De kracht van het werkcafé zit in het netwerken en mensen helpen. Ik heb vandaag bijzondere kruisbestuivingen gezien. De verschillende jobcoaches hebben ongeveer 30 mensen, die werk zoeken, gesproken waar mooie dingen uit kunnen komen’.

De speeddate was bedoeld voor jonge werkzoekenden die door hun achtergrond, uitkeringssituatie, ziekte of beperking moeilijk zelfstandig aan het werk komen. De jobcoaches die dit keer het programma verzorgden, werken onder de paraplu van de organisatie JobUp. Zij zijn bruggenbouwers op de arbeidsmarkt en werken met hun onderscheidende dienstverlening in opdracht van werkgevers, UWV, gemeenten, verzekeraars en Arbodiensten.

Het werkcafé valt onder één van de activiteiten van ReconnAct. Deze landelijke organisatie richt zich op het mede helpen opzetten en ondersteunen van lokale Maatjesprojecten, die gericht zijn op het  begeleiden van werkzoekenden en ZZP-ers naar werk of opdrachten. Vanaf januari is het werkcafé wekelijks op de vrijdagmiddag te bezoeken. Meer informatie op de Facebookpagina.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.