Boek Dordtse oorlogsverhalen krijgt vorm

03 december 2014 door Hennie van der Zouw
Boek Dordtse oorlogsverhalen krijgt vorm

DORDRECHT - Op de vraag of Dordtenaren hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog willen delen voor een boek, is een overweldigend aantal reacties binnengekomen.

Auteurs Saskia Lensink en Caty Groen zijn bedolven onder aanmeldingen voor deelname aan een boek over de Tweede Wereldoorlog. Binnen twee weken waren meer dan honderd aanmeldingen binnen. De auteurs hebben de adressen verdeeld en bezoeken individueel de deelnemers om te luisteren naar hun verhaal.

En nu al, na de eerste gesprekken gevoerd te hebben, weten de auteurs dat er heel bijzondere verhalen bij zitten. Ook komen er unieke afbeeldingen in dit boek want sommige deelnemers hebben niet alleen foto's maar ook boekjes, kranten, kaarten, brieven en nog veel meer. Er waren zelfs mensen die enveloppen inleverden bij boekhandel Vos & van der Leer met daarin allerlei documenten uit de oorlogstijd.

'We nemen met iedereen contact op', zegt Saskia. 'maar dat kan even op zich laten wachten. Met meer dan honderd aanmeldingen heb je uiteraard niet iedereen binnen een paar dagen bezocht.'

'Het boek wordt qua uitvoering heel origineel', vindt Caty. 'Het is niet zomaar een verzameling verhalen in een boekje. Het krijgt een prachtige vormgeving en wordt op een bijzondere manier gedrukt en afgewerkt. Een mooi boek om te bezitten.'

Het boek Dordrecht, stad in oorlogstijd verschijnt kort voor de meidagen van 2015, als het 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd.
Het is nu al mogelijk om in te tekenen voor dit boek. De intekenprijs is € 19,99. Na verschijning krijgt het boek de vaste winkelprijs van € 24,99.
Intekenen kan bij de drie vestigingen van boekhandel Vos & van der Leer in Dordecht: in winkelcentrum Bieshof en Sterenburg en op de Voorstraat, naast V&D.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.