Organisaties zetten zich in om de meest kwetsbare jongeren in onze regio te helpen aan een baan

04 december 2014 door Hennie van der Zouw
Organisaties zetten zich in om de meest kwetsbare jongeren in onze regio te helpen aan een baan

DRECHTSTEDEN - Organisaties zetten zich in om de meest kwetsbare jongeren in onze regio te helpen aan een baan

Afgelopen maandag vond de officiële kick-off plaats voor de pilot Maatwerk Rijnmond Drechtsteden. 11 organisaties hebben de intentieverklaring getekend om op korte termijn, in eerste instantie 20 jongeren, gezamenlijk maatwerktrajecten te bieden met als doel plaatsen in werk.

Een aantal jaar geleden is door Rea College Nederland en Prima Arbeidstoeleiding (onderdeel van Yulius) het initiatief genomen om maatwerktrajecten voor de meest kwetsbare leerlingen te organiseren dit  middels arbeidsmarkt gericht kwalificeren. De gedachte was “samen kunnen we zoveel meer”. Dat samen is nu uitgebouwd tot een verbondenheid van 11 organisaties.    

Gezamenlijk zullen de aangesloten organisaties  hun uiterste best doen om de meest kwetsbare jongeren met een onderwijstraject op Maat goed voor te bereiden op een toekomstige baan met uiteindelijk plaatsing in Werk. Samen zijn zij in staat meer te bieden dan waartoe elk van die organisaties op eigen kracht in staat is.

De pilot Maatwerk Rijnmond Drechtsteden staat voor de volgende uitgangspunten;
• De jongere, die vastgelopen is in zijn/haar reguliere onderwijstraject binnen het speciaal dan wel regulier onderwijs, staat centraal in zijn of haar transitie naar werk.
• De organisaties bieden geclusterde expertise, elk vanuit hun eigen kracht.
• Plaatsing in werk gaat boven diplomering.
• De kwalificatiestructuur van het Mbo is leidend.
• Financiële middelen volgen de jongere.

De 11 organisaties zijn:
• Rea College Nederland
• Prima arbeidstoeleiding
• Yulius Onderwijs
• SPON
• Da Vinci College
• S-BB Beroepsonderwijs bedrijfsleven
• Horizon
• YOEP
• Albeda College
• Zadkine College
• SCOOR

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.