Wethouder Mos plant Amnesty-boom bij Weizigt

04 december 2014 door Eva Baars
Wethouder Mos plant Amnesty-boom bij Weizigt

DORDRECHT -  Woensdagochtend 10 december zal wethouder Jasper Mos een boom planten op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. De boom wordt geplant voor Amnesty International en zal opgedragen worden aan de 17-jarige Malala Yousafzai,  Nobelprijswinnares voor de Vrede. Wethouder Mos wordt bij het planten geholpen door 10 leerlingen van het Wellantcollege.

Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. Amnesty International Dordrecht zal op deze Internationale Dag van de Mensenrechten een uitgebreid programma organiseren. Het planten van de boom door wethouder Mos op het terrein van Weizigt, vormt de start van de dag. Het Dordtse Balanskoor is ook bij het planten aanwezig en zal voor de muzikale invulling zorgen. De overige onderdelen van het programma vinden ’s middags plaats in de bibliotheek aan de Groenmarkt. Daar worden Dordtenaren uitgenodigd om brieven te schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Kinderen kunnen er knutselen en luisteren naar verschillende verhalen. Aan het einde van de middag worden de bezoekers getrakteerd op wat lekkers en een programma van ‘Burundian Women’. De dag wordt traditioneel afgesloten met de jaarlijkse fakkelwake die opgedragen wordt aan mensenrechtenactivist Mohammad Al-Qathani.

Amnesty International kiest er dit jaar voor om de boom op te dragen aan Malala Yousafzai. De Pakistaanse Malala won in oktober van dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede vanwege haar inzet voor de rechten van kinderen wereldwijd. Het Nobelprijscomité erkende Malala de prijs toe omdat zij in haar een rolmodel zien die vele mensen heeft geïnspireerd door haar moed. Het planten van de boom zal plaats vinden tussen 10.00 uur en 11.00 uur op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Meer informatie is te vinden op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.