Kees Thies jaagt verkiezing Dordtenaar van het jaar 2014 graag aan

06 december 2014

DORDRECHT - Columnist Kees Thies jaagt ook de verkiezing van Dordtenaar van het Jaar 2014 graag aan in AD De Dordtenaar. In het verleden ging die titel naar de helaas al overleden Ad van Wensum (raadslid en man van aankaarten paalrot) en Bas de Zwart (Big Rivers). Toen was RTV Dordrecht de aanjager en deden andere journlisten hun best het festijn aan te jagen.

Kees Thies noemt nu wat namen van mensen, die volgens hem positief opvielen. Zo noemt hij de huidige wethouder van Den Helder, Jacqueline van Dongen, het beste raadslid van Dordrecht dit jaar. Hij vraagt zich ook af op betaald werk kan worden beloond met de titel of juist vrijwilligerswerk.

 

 

 

Dordtenaar van het jaar 2014

Wie wordt Dordtenaar van het jaar? Ik vind het een leuke actie van mijn krant en als columnist heb ik het heerlijke voorrecht om alvast een beetje op de uitslag vooruit te kunnen lopen.

Dat kan geen kwaad, want ik ga er niet over, aangezien het tóch een kwestie van ‘meeste stemmen gelden’ wordt, dus niks houdt mij tegen om mijn persoonlijke voorkeur uit te spreken. Op het kanshebbers-lijstje kom je de logische ‘usual suspects’ tegen, onder wie bijvoorbeeld FC Dordrecht-roerganger Marco Boogers die ‘zijn’ club met het aller-smalste budget naar de hoogste voetbaldivisie wist te loodsen.

Dat was een prestatie van wereldformaat en dus mag hij van mij met de eer gaan strijken. Ook Barbara Muller, initiatiefneemster van het Babyhuis en ziekenhuisdirecteur Pier Eringa (‘Schweitzer rules’) gun ik het hoogste podium, al had Eringa die titel dan eigenlijk al in 2013 moeten krijgen toen deze krant nog geen Dordtenaar van het jaar-verkiezing organiseerde.

Met een zege van Peter Schoon, directeur van het Dordrechts Museum (dit jaar zó succesvol met de tentoonstelling Willem II, Kunstkoning) kan ik ook goed leven, net zoals met de 17-jarige Estee Priester, die het leven redde van een paard door koelbloedig in een mestbak te springen. Het blijft appels met peren vergelijken, want zet zo’n moedig

e actie maar eens af tegen al die ‘strategen’ die eigenlijk gewoon heel goed doen waar ze voor betaald worden… namelijk hun werk.
We mogen zelf ook mensen aandragen en dat ga ik dus zeker doen via dordtenaarvanhetjaar@ad.nl. Ten eerste, Jacqueline van Dongen, die in mijn ogen, jaren achtereen het beste raadslid van Dordrecht was en haar inzet beloond zag met een wethoudersfunctie in Den Helder.

En… Corinne Vermeij (‘nJoy Chocolate)  die, als aanjaagster van het eerste uur, wat mij betreft toch echt aan de basis staat van het feit dat we in Dordrecht nu een heuse winkelzondag hebben. Die credits verdient zij.
Maar als ik nou écht moet kiezen, dan kies ik voor mijn eigen Blafmans, die in 2014 helemaal is doorgebroken als voorvechter van vrije uitrenplekken in de binnenstad en als side-kick in mijn columns. Move over Lassie.

Afbeelding (met de klok mee): Een aantal kanshebbers voor de titel Dordtenaar van het jaar 2014, Jacqueline van Dongen, Pier Eringa, Peter Schoon, Blafmans (mijn persoonlijke favoriet), Marco Boogers en Barbara Muller.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.