Geen gevaarlijke stoffen vrij bij ontploffing in Dordrecht

09 december 2014
Geen gevaarlijke stoffen vrij bij ontploffing in Dordrecht

DORDRECHT - (bron RTV Rijnmond) Bij tankterminal Gebroeders Van der Lee in Dordrecht is dinsdagochtend een kleine explosie geweest. De omgeving kan daardoor een teerlucht ruiken. De brandweer zegt dat die niet schadelijk is.

De ontploffing op het terrein aan de Donker Duyvisweg ontstond in een tank met pek. Daar was water bijgekomen waardoor een steekvlam ontstond. "Het heeft hetzelfde effect als het blussen van een brand in een pan met vet", vertelde brandweer. Er raakte niemand gewond.

In de buurt van Van der Lee was een luide knal te horen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen in de lucht terechtgekomen, maar omwonenden kunnen dus wel een teerlucht ruiken.

Piet de Meer (Stem van Dordt) voegt daaraan toe:Dinsdagmorgen 9 december werden diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een ontploffing in een opslagtank bij een bedrijf aan de Donker Duyvisweg in Dordrecht.

De enorme knal was tot ver in de omgeving te horen. Er was een steekvlam waarna veel rook vrij kwam.

De politie zette direct de omgeving af in verband met een mogelijke gifwolk af om omstanders op afstand te houden.
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.