De Kerstijsbaan Dordrecht bijna van start op nieuwe locatie

10 december 2013
De Kerstijsbaan Dordrecht bijna van start op nieuwe locatie

DORDRECHT - Dit jaar staat de Kertsijsbaan Dordrecht van vrijdag 13 december tot en met zondag 5 januari op het Statenplein. Restaurant & Traiteur Zest voorziet de schaatsers van culinaire lekkernijen.
 
De Kerstijsbaan Dordrecht heeft dit jaar een nieuwe locatie gevonden op het Statenplein. De sfeervolle ijsbaan, die doorgaans op het Scheffersplein staat, verhuist vanwege renovatiewerkzaamheden aan dat plein dit jaar naar het Statenplein. Het ijs is gisteren traditioneel opgespoten door leerlingen van de Bouwvakopleiding Bouwmensen in Dordrecht en de 450m2 grote ijsvloer ligt er dan ook mooi bij voor de opening tijdens de Kerstmarkt Dordrecht op donderdag 12 december.
 
De Kerstijsbaan beslaat ongeveer de helft van het Statenplein en staat hier op vrijdag en zaterdag samen met de weekmarkt. De weekmarkt verschuift tot en met 4 januari gedeeltelijk naar het Achterom en heeft in samenwerking met de Kerstijsbaan een aantal leuke acties opgezet. Er kunnen onder andere een vlucht over de Kerstmarkt Dordrecht, gratis marktproducten en entreekaartjes gewonnen worden.
 
Ook nieuw dit jaar is de invulling van de horecatent van de Kerstijsbaan. Restaurant en traiteur Zest, gelegen aan de Nieuwstraat, gaat dit jaar de culinaire lekkernijen verzorgen op de Kerstijsbaan Dordrecht.

Van Hollandse stamppotten tot poffertjes en broodjes rookworst tot hutspot met draadjesvlees: op de Kerstijsbaan Dordrecht is er dit jaar meer dan alleen warme chocolademelk en glühwein te verkrijgen.

De bezoeker kan op het verwarmde en overdekte Winterterras dus genieten van allerlei winterse gerechten. De knusse tent wordt Oudhollands aangekleed en is de plek waar de bezoeker kan bijkomen na een rondje op de schaats. Deze gezellige horecagelegenheid is daarnaast ook de accommodatie voor onder andere bedrijfsbijeenkomsten en kinderfeestjes. Samen met Zest gaat de Kerstijsbaan Dordrecht ook de samenwerking aan met een aantal winkeliers en horeca-gelegenheden rondom het Statenplein.
 
Eén van de voordelen van de nieuwe locatie is dat De Kerstijsbaan gebruik kan maken worden van een vaste stroomaansluiting. Dat is duurzamer en leidt tot minder overlast dan het werken met generatoren.
 
De Kerstijsbaan Dordrecht wordt donderdag 12 december om 20.15 uur officieel geopend door wethouder Mos. Onze regionale Kunstrijvereniging DDD zal ter ere hiervan een schaatsshow geven. Vanaf vrijdag 13 december, 11.00 uur is de Kerstijsbaan voor het publiek geopend en kunnen alle enthousiaste schaatsers hier tot en met 5 januari een rondje op het ijs maken.

Men kan op de hoogte blijven via de sociale media van de Kerstijsbaan of meer informatie over de openingstijden en speciale activiteiten vinden op www.kerstijsbaandordrecht.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.