Achtste editie Kerstijsbaan Dordrecht groot succes

06 januari 2014
Achtste editie Kerstijsbaan Dordrecht groot succes

DORDRECHT - De Kerstijsbaan Dordrecht heeft een drukbezochte editie achter de rug. In totaal heeft het evenement circa 30.000 bezoekers en toeschouwers getrokken. Vooral dankzij het zonnige en zachte winterweer waren de omstandigheden in de Kerstvakantie ideaal om de schaatsen onder te binden op het Statenplein. Ook het Schoolschaatsen, de SantaRun en de gratis schaatsochtenden, die werden aangeboden door de Gemeente Dordrecht, trokken veel extra bezoekers.
 
De sfeervolle ijsbaan, die doorgaans op het Scheffersplein staat, verhuisde vanwege werkzaamheden aan dat plein dit jaar naar het Statenplein. In samenwerking met de weekmarkt en de Gemeente Dordrecht is er ruimte gevonden om het winterevenement op deze plek doorgang te laten vinden. Na de duizenden bezoekers die tijdens de Kerstmarkt Dordrecht op de Kerstijsbaan zijn verwelkomd, hebben in de week voor de Kerstvakantie ruim 1.500 basisscholieren uit Dordrecht rondjes op het ijs geschaatst.
 
In de Kerstvakantie bleek het verwarmde Winterterras, waar Restaurant Zest de scepter zwaaide, een aangename onderbreking tijdens de Kerstinkopen. Bovendien vonden er in het weekend allerlei activiteiten en muzikale optredens plaats, waardoor het gezellig druk was op en rondom de Kerstijsbaan. Zo konden de honderden Kerstmannen van de SantaRun heerlijk opwarmen met een chocolademelk of een glühweintje en genoten verschillende bedrijven en families van de knusse en Oudhollands ingerichte horecatent. Door het ontbreken van natuurijs en het zachte winterweer werd er ook doordeweeks naar hartenlust geschaatst in het centrum van de stad.
 
De Kerstijsbaan wordt vanaf vandaag afgebouwd. Op woensdag 8 januari wordt het plein weer volledig schoon opgeleverd. De volgende editie van de Kerstijsbaan staat gepland van 12 december 2014 t/m 4 januari 2015.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.