Kinderen van Regulushof Dordrecht onthullen bord bij eigen boom met wethouder

15 december 2014

DORDRECHT -  De Regulushof vierde vrijdagmiddag 12 december vanaf half vier een feestje. Wethouder Rinette Reynvaan kwam op bezoek om de groene herinrichting van de Hof in Sterrenburg 1 mee te vieren.

De wethouder liep eerst langs een aantal infoborden op de Hof, die de geschiedenis vertelden van Dordrecht, Dubbeldam en Sterrenburg. Uiteindelijk ging zij met vier jonge kinderen uit de buurt de laatste twee borden onthullen. Zie hieronder voor de tekst op de borden.

De borden staan bij de bomen, die vanaf deze middag de namen van de kinderen dragen. Op deze wijze werd ook aandacht besteed aan de kinderrechten.

De gemeente had ondanks het slechte weer ook tractaties tijdens dit feest op de Hof.

Foto's hierboven: Wim van de Pol.

De tekst op de borden in de Regulushof:

1 Dubbeldam
Een groot deel van het eiland van Dordrecht was eens gemeente Dubbeldam. Op 1 juli 1970 werd Dubbeldam gemeente Dordrecht. Het eerste polderlandschap, eens gewonnen op het water, ging al In 1960 in Dordtse handen over. Daaronder ook de grond waar Sterrenburg 1 en de Regulushof op kwam.

2 Helma
De eerste sleutels van huizen in Sterrenburg 1 werden overhandigd op 18 augustus 1966 aan de Eddingtonweg. De eerste baby van Sterrenburg heette Helma. De Hof, die werd vernoemd naar de ster Regulus, onderdeel van het sterrenbeeld Leeuw, kreeg de eerste bewoners/huurders in 1969.

3 Maraya
De Regulushof bestond tot 1996 alleen uit huurwoningen in beheer bij Ons Huis (nu Trivire). Het merendeel van de huurders kocht toen hun huis. Dat wordt gesymboliseerd door deze boom te noemen naar de laatste baby in een huurhuis: Maraya.

4 Luuk en Koen
Deze boom is door twee jonge buurtkinderen van de Hof geplant op 12 december 2014, samen met wethouder Rinette Reynvaan.

5 Lianne en Tobias
Deze boom is door twee jonge buurtkinderen van de Hof onthuld op 12 december 2014, samen met wethouder Rinette Reynvaan.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.