Terrein Weizigt weer volledig geopend voor publiek

16 december 2014 door Eva Baars
Terrein Weizigt weer volledig geopend voor publiek

DORDRECHT - Het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt is sinds maandag 15 december weer volledig geopend voor publiek. In verband met de uitbraak van vogelgriep elders in Nederland, was het terrein eind november enige tijd uit voorzorg volledig gesloten voor publiek. Op 1 december mocht Weizigt haar poorten weer openen voor pibliek maar bleef de afscherm- en ophokplicht wel nog van kracht waardoor het vogeleiland afgesloten moest blijven. Vanaf deze week is dit deel van het terrein ook weer toegankelijk voor bezoekers.

Maadag 15 december mochten de vogels van Weizigt dan ook weer naar buiten. Het terrein is volledig toegankelijk en bezoekers zijn weer van harte welkom op het vogeleiland waar de kippen, ganzen en kalkoenen leven en de nieuwe volière staat. Een aantal kleine maatregelen blijven voorlopig nog wel van kracht. Zo blijven de desinfectiematten bij beide ingangen van het terrein nog even liggen. Daarnaast blijven het net over de eendenvijver en de gekleurde ballen (om wilde vogels te weren) voor nu nog hangen.

Voor alle informatie over Duurzaamheidscentrum Weizigt en haar activiteiten kijkt u op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.