Kwalificatie DDD rijdsters voor Nederlands Kampioenschap kunstrijden

16 december 2014 door Hennie van der Zouw
Kwalificatie  DDD rijdsters voor Nederlands Kampioenschap kunstrijden

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Op zaterdag 13 december 2014 werd in IJssportcentrum Tilburg  de 3e selectiewedstrijd voor deelname aan het ONK kunstrijden 2015 verreden.

Opnieuw wisten de rijdsters van de Dordtse Kunstrijvereniging te imponeren. Na drie wedstrijden hebben bijna alle rijdsters zich gekwalificeerd voor deelname aan het  ONK. Er wordt nog een 4e selectiewedstrijd verreden. Deze biedt nog kansen voor de paar dames voor de kwalificatie nog niet geheel zeker is.

In de categorie Basic Novice A in een veld van 21 rijdsters  eindigde de 11 jarige Isa van Swieten uit Papendrecht met een verbetering van haar personal best en een puntentotaal van 31,53 op de 5e plaats, gevolgd door de Dordtse dames Isabella Smit (10) als 6e, Rosalie van Wageningen (11) op de 10e plaats en Demi Sijswerda (12) die nog kampt met een knieblessure eindigde op de 12e plaats.

In de categorie Advanced Novice wist ook de 12-jarige Sophie Bijkerk  de verwachtingen op een podiumplaats waar te maken. In een kür waarin zij een fout maakte maar verder super sterk reed  eindigde Sophie  op de 3e plaats. Lisa Weijer  (14) uit Son eindigde op de 6e plaats.
In de categorie Advanced Novice Heren reed de 14 jarige Loek Laurens uit Strijen  een geweldige kür met goede pirouettes en eindigde op een zeer verdiende 1e plaats.

Van de  drie dames die uitkomen in de categorie Junioren reed de 14-jarige Kyarha van Tiel uit Rotterdam  geen  foutloze kür maar wel sterk , met de overige sprongen en  elementen behaalde zoveel punten dat zij ruimschoots aan de leiding gaat in deze categorie .
Romy de Sterke (18) uit ‘s-Gravendeel en Amber IJsselstein (16) uit Ridderkerk reden beiden een sterke kür maar hadden  beiden een paar missers in de kür waardoor hun puntentotaal lager uitviel. Zij en eindigden op een respectievelijke  8e en 13e plaats.

In de categorie Senioren wist de 18-jarige Niki Wories uit Almere  zich met een zeer goede presentatie en sterke kür  naar de 1e plaats te schaatsen.
Niki heeft zeer veel potentie en deze talentvolle rijdster maakt kans op het Nederlands Kampioenschap en uitzending naar het Europees Kampioenschap.
Coach Astrid Tammeling-Winkelman en haar trainersteam zullen de komende periode  met intensieve trainingen de dames op scherp zetten voor het ONK 2015.

De 4e en laatste selectiewedstrijd wordt verreden op 11 januari in Geleen waarna de dames die zich hebben gekwalificeerd op 24 en 25  januari  2015 het Open Nederlands Kampioenschap rijden in Den Bosch.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.