Groenlinks, CU/SGP en CDA: "Stel vuurwerkvrije zones in, ook in Dordrecht"

18 december 2014 door Hennie van der Zouw
Groenlinks, CU/SGP en CDA: "Stel vuurwerkvrije zones in, ook in Dordrecht"

DORDRECHT - Het zal duidelijk zijn dat de Groenlinks, CU/SGP en CDA absoluut niet blij zijn met het feit dat vuurwerk jaarlijks op 31 december zoveel geluidsoverlast en luchtvervuiling veroorzaakt. Voor mens en milieu zou het goed zijn deze slechte gewoonte een halt toe te roepen.  Het college van b. en w. zal begin 2015 over het onderwerp een bespreking organiseren op basis van ervaringen met vuurwerk vrije zones in het land.

Groenlinks, CU/SGP en CDA: "We staan hierin niet alleen, meer dan twintig gemeentes waaronder, veel grote steden als Rotterdam, Amsterdam en den Haag hebben wel vuurwerkvrije zones ingesteld. Uit onderzoek blijkt dat 7 op de 10 Dordtse inwoners een vuurwerkverbod wel zien zitten. In het centrum, Reeland en de Staart ligt het draagvlak voor het instellen van vuurwerkvrije zones zelfs op 80%.

Vuurwerk veroorzaakt veel luchtvervuiling, onder andere door fijnstof en metaal dat in vuurwerk verwerkt is! Groenlinks, CU en het CDA hebben tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering een motie ingediend om te onderzoek of vuurwerkvrije zones in Dordt ook kunnen. Het goede voorbeeld van andere steden, doet goed volgen. De motie is overgenomen door het college, dus het hoefde niet meer in stemming gebracht te worden".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.